Нова карта на Млечния път, създадена от Националната астрономическа обсерватория

...
Нова карта на Млечния път, създадена от Националната астрономическа обсерватория
Коментари Харесай

Японски учени: Земята се движи със 7 км в секунда по-бързо

Нова карта на Млечния път, основана от Националната астрономическа обсерватория на Япония (NAOJ), демонстрира, че Земята се върти по-бързо и е на 2000 светлинни години по-близо до свръхмасивната черна дупка в центъра на нашата вселена, в сравнение с се смяташе до момента.

През 1985 година Международният астрономически съюз разгласи, че Земята е на 27 700 светлинни години от черната дупка, наречена Стрелец A , (Sagittarius A ). Но 15-годишен разбор посредством японския план за радиоастрономия – VERA, откри, че Земята в действителност е единствено на 25 800 светлинни години от нея. Те също по този начин откриха, че Земята се движи със 7 км в секунда по-бързо, в сравнение с са вярвали преди.

Стрелец A * и сходни черните дупки са наречени „ супермасивни “ тъй като са милиарди пъти по-масивни от Слънцето. Но NAOJ съобщи, че няма потребност от терзание, защото последните данни не демонстрират, че Земята „ потъва към черната дупка “. Това просто значи, че в този момент учените разполагат с „ по-добър модел на галактиката Млечен път “.

Използвайки каталога за астрометрия VERA, учените сътвориха карта на ситуацията и скоростта, която обрисува центъра на галактиката Млечен път и обектите, които се намират вътре. Първият азбучник за астрометрия на VERA беше оповестен тази година и включва данни за 99 обекта.

Позиционирането демонстрира, че Земята обикаля към галактическия център, където се намира черната дупка, със скорост 227 км / сек. Първоначално астрономите смятаха, че орбитата е със скорост 220 km / s.

„ Тъй като Земята се намира в галактиката Млечен път, не можем да погледнем „ в профил “ и да забележим по какъв начин наподобява Галактиката извън “, декларират от NAOJ в изказване за пресата. „ Астрометрията, точното премерване на позициите и придвижванията на обектите, е жизненоважен инструмент за схващане на цялостната конструкция на Галактиката и нашето място в нея. “

VERA ( Very Long Baseline Interferometry Exploration of Radio Astrometry) или Много дълго интерферометрично проучване на радиоастрометрията, е основано през 2000 година и употребява интерферометрия за събиране на данни от радиотелескопи, ситуирани в цяла Япония. Чрез плана учените могат да основат същата разграничителна дарба като телескоп с диаметър 2300 км, който „ е задоволително изострен, с цел да разграничи от Съединени американски щати пени, сложено на повърхността на Луната “, споделят от NAOJ.

Учените от NAOJ се надяват да съберат данни за още повече обекти, с фокус върху тези, които са покрай Стрелец A *.

Източник: megavselena.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР