Нова карантина влезе в сила днес в Обединеното кралство с

...
Нова карантина влезе в сила днес в Обединеното кралство с
Коментари Харесай

От една карантина към друга – британският бизнес е разгневен

Нова карантина влезе в действие през днешния ден в Обединеното кралство за битка против ковид и фирмите, които много мъчно се възвърнаха от първото затваряне, в този момент са ядосани и обезпокоени. Ето какво споделят пред Франс прес трима лондонски бизнесмени.

Ресторантьорският бизнес

" За нас е изцяло откачено да преживеем още веднъж всичко това тъкмо преди Рождество Христово ", споделя Фарадж Фарадж, действен шеф на Меркато Метрополитано - обширни хали, в които има двайсетина щанда с храна за у дома или пък за изразходване на място, национална кухня от разнообразни страни, както и бакалия. По време на първата национална карантина Меркато Метрополитано останали отворени, както и в този момент.

" Ние ще оцелеем, само че би трябвало в действителност да променим метода, да увеличим тестванията, да се уверим, че имаме положително приложение за следене на контактите ", в миг, в който от ден на ден гафове има с приложението, задействано от държавното управление, споделя Фарадж. Той акцентира, че ресторантьорският бранш и питейните заведения са част от секторите, които са най-тежко наранени от последствията от пандемията.

Шефът му Андреа Раска, създател на Меркато Метрополитано, не стопира да се ядосва. " Бяхме подготвени за първата карантина, ще бъдем подготвени и за втората ", споделя той. Според него обаче държавното управление е изгубило изцяло надзор върху обстановката. Няма никакви решения за фирмите, с изключение на удължаването на системата за частична безработица, по която се обезщетяват чиновниците.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР