Нова кампания призовава сънародниците ни в чужбина да се върнат.

...
Нова кампания призовава сънародниците ни в чужбина да се върнат.
Коментари Харесай

Електронен гид помага на завърнали се гурбетчии

Нова акция приканва сънародниците ни в чужбина да се върнат. На уеб страницата vurni.me е качен безвъзмезден Гид на новодошлия - брошура с потребни публикации за гурбетчиите. Те оказват помощ на завръщащия се българин с въпросите му по отношение на възобновяване на здравните осигуровки, пренасяне на багаж, намиране на работа и други провокации, през които би трябвало да премине всеки, който е назад в страната ни за непрекъснато.

“Постарахме се да подберем най-ключовите тематики, които вълнуват завръщащите се. Важно за нас беше книжката да е написана на понятен език. Често тази информация се намира единствено в комплицирани административни документи и води до доста обърквания. По други тематики пък има прекалено много информация, само че част от нея е подвеждаща.

Знаем, че връщането в България може да бъде доста по-лесно”, споделя Юлия Георгиева от организацията на българите с опит и обучение в чужбина Тук-Там, които са основатели на акцията.

Гидът има и печатно издание, подкрепено от Държавната организация за българите в чужбина. В него са включени както основни тематики, по този начин и развлекателно наличие и хрумвания за превозване на свободното време.

От уеб страницата vurni.me всеки може да прати и красива електронна картичка на другар или родственик отвън страната. И да изненада прелестно сънародниците ни зад граница. /Марица.бг
тагове електронен гид гурбетчии
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР