Нова жалба спря реализирането на обществената поръчка на здравното министерство

...
Нова жалба спря реализирането на обществената поръчка на здравното министерство
Коментари Харесай

Обжалване пак блокира търга за здравната информационна...

Нова тъжба спря реализирането на публичната поръчка на здравното министерство за избор на реализатори за създаване на националната здравна осведомителна система (НЗИС). Новината оповестиха от ведомството на Кирил Ананиев.

Търгът е обжалван от ДЗЗД „ Стемо - Гама Консулт “, като обединяването е поискало краткотрайна мярка „ прекъсване на процедурата “ до произнасянето по жалбата. Тази социална поръчка е втори опит на Здравното ведомство да продължи работата по създаване на осведомителна система.

Първият търг също бе обжалван. Тогава Комисията за защита на конкуренцията бе сезирана от компанията за компютърни системи и програмен продукт „ Стемо “ ООД. Малко след подаването на жалбата здравният министър Кирил Ананиев персонално спря поръчката поради грешки в оповестяването. По-късно ведомството пусна нова социална поръчка с по-малко обособени позиции и за по-ниска сума. Тъкмо тя е и обжалваната този път от обединяването.

Именно консорциумът „ Стемо - Гама Консулт “ завоюва през 2016 година процедурата за избор на софтуерна компания и снабдител на четци за пръстовите отпечатъци, които се вкараха тогава за идентификация в лечебните заведения.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР