Нова жалба с искане да спре събирането на продуктови такси

...
Нова жалба с искане да спре събирането на продуктови такси
Коментари Харесай

Превозвачите внасят нова жалба срещу продуктовите такси за тирове и автобуси

Нова тъжба с искане да спре събирането на продуктови такси за тежкотоварни камиони и рейсове внесе Съюзът на интернационалните превозвачи (СМП), откакто Върховен административен съд отхвърли да спре осъществяването на текстове от Наредба за продуктовите такси до окончателното изговаряне на съда. Това оповестява Съюзът на интернационалните превозвачи.

Според магистратите, предоставените от СМП доказателства за загуби от над 91 000 лева платени такси, единствено за първите няколко седмици от действието на Наредбата, не е задоволително огромна щета за бизнеса. Съдът твърди, че събирането на данъка пази публичния интерес против " нездравословните излъчвания във въздуха ".

Жалбите на сектора бяха импортирани в съда откакто Наредбата на Министерски съвет за преработване на всеобщите боклуци, призната юли, 2018 година вкара за първи път и такси за всички нови и използвани камиони и рейсове. Бъдещите дейности на сектора против заплащането на продуктови такси ще бъдат разисквани и на Общо заседание на СМП през втората половина на ноември.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР