Нова измамна схема плъзна като холера в интернет пространството. Пловдивско

...
Нова измамна схема плъзна като холера в интернет пространството. Пловдивско
Коментари Харесай

Страшна измама дебне децата в нета: Известният влогър Стилиян ги подмамва с Бонго! Схемата е...

Нова лъжлива скица плъзна като холера в интернет пространството. Пловдивско семейство към този момент пострада, откакто детето им навъртяло 70 лв. сметка към мобилния оператор, с цел да си написа с Бонго. 10-годишното момченце научило за примамливата всезнаеща маймунка, на която изпращаш SMS и тя ти дава отговор без оглед въпроса, от известния измежду децата влогър Флапата.

Стилиян Божилов е 21-годишен влогър, подвизаващ се под псевдонима Flapa Boom. Аудиторията му единствено в канала за видео шерване You Tube наброява над 110 хиляди клиенти. Последователите му са най-вече деца, като атрактивните клипове са шлагер измежду малолетните.

" Можете да я питате всичко - за бъдещето, за секрети, за гаджетата, за баба ви. А, бе доста забавно ", заключва Стилиян, презентирайки въпросната " услуга ".

Видеото, в което Стилиян показва Бонго, на пръв взор наподобява като част от поредицата подкастове, с които влогърът е известен. В случая обаче, Стилиян ловко е рекламирал на невръстната публика маймунката Бонго, на която пращаш SMS с въпрос, а тя знае всеки отговор. Заедно с него в кадър е и Михаела, на забележима възраст към 10 година Тя съставлява още един механизъм за привличане на децата да сторят като идолите си Флапата и Михаела.

Във видеото Стилиян прави показна връзка с Бонго, като показва наличието на въпроси и отговори, които наподобяват персонализирани и извънредно атрактивни и точни. Подробността е, че влогърът пропуща да упомене гласно какъв брой коства удоволствието, макар че под клипа има описанието, в което е разказано следното:

" Какво знае Бонго за теб? Попитайте Бонго, като изпратите ЦЯЛОТО СИ ИМЕ и ГРАДЪТ в който живеете на латиница на номер 1930! (4.80 лева / СМС за всички мобилни мрежи) ".

Още по-притеснителният факт е, че Стилиян приканва и склонява своите фенове да пишат на Бонго и да споделят като мнения или на известия кореспонденцията си с него. Децата са извънредно уязвима публика, защото не могат да разграничат машинация, рекламни известия и ценови уловки от доверената информация, с която всекидневно биват обградени в фамилията. Те мъчно вършат разлика сред смс, известие във фейсбук или вайбър и надлежно за разходните еквиваленти.

Видеото към този миг има над 56 000 гледания. Вероятно то е с платено наличие, защото влогърът дава имейл за " бизнес предложение ".

Пловдивчантето, заблудено от Блогъра призна, че не е подозирало за измамата:

" Един батко, доста забавен, сподели в едно свое видео по какъв начин си приказва с Бонго. Той доста познава, написа му доста правилни неща. Исках да видя и аз какво ме чака вбъдеще, а и да споделя фотография от диалога ми с Бонго. Иначе видеото е за нещо напълно друго, той единствено първоначално приказва за Бонго ", обрисува обстановката 10-годишното момченце.

Призоваваме всички родители да наблюдават прецизно за дейностите на децата им в интернет, както и за операциите, които правят посредством мобилни телефони, таблети и компютри. Предупредете малчуганите за рисковете и неприятности, които ги грозят в онлайн пространството и ограничете опциите им за връзка и навестяване на уеб сайтове със подозрително наличие. Блокирайте импулсни телефони от контактите на детето ви и му обяснете, че не би трябвало да се доверява сляпо на никого, както и, че „ не би трябвало да има вяра на нищо, което мисли, в случай че не вижда къде е прикрит мозъкът му. “ /един прелестен откъс на Дж.К.Роулинг от емблематичния ѝ разказ Хари Потър/

Ето и чата на детето с Бонго, който възлиза на към 70 лв.:














ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ КАКТО И КОМЕНТАРА И ПОЗИЦИЯТА НА СТИЛИЯН Пожарна охрана СЛУЧАЯ!
Източник: TrafficNews.bg
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР