Нова измама във Facebook. Хакери разбиват профили в социалните мрежи

...
Нова измама във Facebook. Хакери разбиват профили в социалните мрежи
Коментари Харесай

Хакери разбиват профили и искат пари от приятелите ни във Facebook

Нова машинация във Фейсбук. Хакери разрушават профили в обществените мрежи и желаят разнообразни суми от приятелите на пострадалите, представяйки се за тях. За схемата алармират фенове на NOVA, станали жертви на измамниците.

Мишени на хакерите са консуматори на обществените мрежи, чиито профили са разбивани. Истинските жертви обаче се оказват техните другари, които получават известие от измамниците с молба за финансова помощ. Сценариите са разнообразни, само че изходът един: откраднати персонални данни или разнообразни суми пари. Като за задачата най-често се изпраща сметка, която мъчно може да се наблюдава, по която с друг претекст да бъдат превеждани сумите. 

Преди дни Йовка Радоева с изненада вижда, че част от контактите й във фейсбук, с които най-често поддържа връзка, към този момент не са в листата й с другари. А при други: чатовете са изтрити. Това я усъмнява и търси контакт с тях по телефона, с цел да разбере какви са аргументите. Първо се обажда на най-близката й другарка. 

 iStock iStock
" Питах: „ Петя какво се е случило – всичко е изтрито, какво сме си говорили… ”И тя споделя: „ …не си ли ми желала пари, аз ти преведох 210 паунда ”. Аз й споделих –„ …благодаря доста за услугата, само че не съм била аз ", споделя Йовка Радоева. 

Така схваща, че е станала цел на измамници. И без да подозира от нейно име са търсени пари от приятелите й във Фейсбук. Без да се усъмнят – някои от тях откликвали на молбата за изпращане на разнообразни суми, с цел да купи артикули на промоция, защото имала краткотраен проблем със сметката си. Как тъкмо са желани парите - Йовка схваща едвам след диалог с пострадалата си другарка.  

За повече финансови вести и други потребни препоръки, по отношение на персоналните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, с цел да не пропуснете нищо забавно от Pariteni.bg
По тематаТочат банкови карти с нова измамаНова машинация с на ниска цена олио в интернет " Български пощи " сигнализират за нов тип интернет машинация
Източник: nova.bg
пари машинация скица суми обществена мрежа Facebook .comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; } КоментариВход-->
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР