Нова измама в социалните мрежи. На потребителите се предлагат компютри

...
Нова измама в социалните мрежи. На потребителите се предлагат компютри
Коментари Харесай

С нова измама източват банкови сметки

Нова машинация в обществените мрежи. На потребителите се оферират компютри на извънредно ниски цени. Резултатът от покупката обаче е източена банкова сметка.
 
Лаптоп за девет лв. откакто попълниш анкета. Възможно ли е това? Оказва се нова скица за машинация, с която да получат достъп до банковата ви информация.
 
" Много е евентуално да няма преносими компютри за девет лв. поради обстоятелството, че цената на един подобен преносим компютър би била в пъти повече. Още повече самата доставка на този преносим компютър ще бъде повече от девет лв., тъй че няма по какъв начин ", съобщи Николай Кръстев, интернет експерт пред Българска национална телевизия.
 
За да се предпазят потребителите от новата машинация е добре да ревизират няколко неща преди да създадат онлайн поръчка.
 
" Хубаво е да гледат домейна. Хубаво е да гледат дали е същински, защото доста постоянно се вършат копия на уеб страниците. Пускат видимо същата визия на уеб страницата, само че на различен домейн. Трябва да се виждат общите условия - дали има общи условия уеб сайтът. В общите условия споменат ли е срокът, в който би трябвало да се връщат продуктите, упоменати ли са за чия сметка, упомената ли е компанията, която оперира зад уеб страницата ", добави Николай Кръстев.

Атакуват с нова машинация бизнес профили и онлайн магазини

Важно е никога да не се дават персонални данни и банкова сметка на непроверени търговци. В случай, че въпреки всичко се подведете, неотложно се обърнете към органите на реда.
 
 istock istock
" В случай на машинация и в действителност на търговец, който няма по какъв начин да бъде открит от нас, потребителите могат да се извърнат към полицията или към ГДБОП при положение на подозрения за машинация ", сподели още Соня Спасова, шеф Европейски потребителски център.
 
Специалистите поучават потребителите да не се изкушават от извънредно ниските цени и да не поръчват стока от съмнителни уеб сайтове.
 
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР