Нова измама се появи в интернет пространството. Тя засяга доста

...
Нова измама се появи в интернет пространството. Тя засяга доста
Коментари Харесай

Контейнер за живеене само за 1500 лв.! Твърде добре, за да е истина

Нова машинация се появи в интернет пространството. Тя визира много известен сега артикул – контейнери за живеене. Те се оферират на подозрително ниски цени, а значително хора се изкушават и подлъгват.

С екипа на GlasNews.bg се свърза млад мъж. Борислав изясни, че е разкрил публикация в обществената мрежа, в която се предлага резервоар за живеене на преференциална цена. Фалирала компания продава дребни домове с размери 6х6,5 метра - единствено за 1500 лв.! Според него за тази сума е по-вероятно да се купят единствено прозорците, защото е работил в сектора и е осведомен.

Схемата е следната - дава се капаро от към 300 лв. по банков път, а единствено след дни клиентът може да чака доставката. Което по този начин и не се случва.

Наш кореспондент опита да си купи резервоар от въпросната " банкрутирала компания ". При питане в обществената мрежа Фейсбук ни беше отговорено, че ще получим позвъняване, тъй като те не предоставиха телефон. Мъжки глас позвъни, твърдейки, че безусловно до ден ще дойде дребният дом. Оставали единствено две бройки. Единственото, което трябваше да създадем, е да платим капаро. Казахме на въпросното лице, че ще му върнем позвъняване до няколко часа, с цел да потвърдим. След това обаче номерът към този момент не отговаряше.

За тази лъжлива активност алармира в мрежата и огромна компания, занимаваща се с произвеждане и монтаж на въпросните контейнери. Те предизвестяват, че и до тях са достигнали голям брой сигнали.

Ето какво написаха те:

„ Скъпи почитатели, сътрудници и клиенти!

Молим ви да отделите 2 минути и да се запознаете със наличието на този текст и да споделите, с цел да предпазим по-наивните.

Бихме желали да ви сигнализираме по отношение на съществени скорошни и продължаващи случаи на измами с разгласи за контейнери и фургони в Интернет пространството.

Първите сигнали за корист получихме още Декември месец 2021г. Искаме да ви уведомим, че от няколко месеца проверяваме случая и имаме подаден сигнал/жалба към съответните органи на реда, за момента без резултат.

В обществените мрежи и онлайн продавалниците, подправени консуматори разгласяват фотоси на планове и оповестяват за даване на услугите ни на нереално ниски цени.

Информацията и фотосите, които се дават са откраднати от уеб страниците на Топ Хаус или на други потвърдили се на пазара български производители на жилищни контейнери и фургони.

Измамниците възбуждат подвеждане с ниските цени, като дават обещание и подсигуряват на думи, че ще изработят и доставят разнообразни жилищни, офисни, търговски или складови контейнери/фургони, като одобряват заплащания най-често под формата на капаро.

Често предлаганите контейнери не могат да се видят с оправданието, че се внасят от Турция или някоя друга страна. Заплащането към тези лица става посредством EasyPay, Пощенска станция, Western Union и тн - тип заплащане, което не може да бъде проследено.

За страдание има доста жертви изкушили се от ниските цени без да са проучили цените на пазара. След приемане на уговорените суми, измамниците стартират да отсрочват във времето направата на съответните планове, след което изключват телефон си или блокират " жертвата " (клиента). "

„ Благодаря ви за сигнала, доскоро защитих един сътрудник, беше се засилил да им дава 700 лева задатък. Тези са за прокуратурата, “ разяснява мъж.



„ В съответният случай ставаше въпрос за дребна къща с веранда с размери 600/650 с цена 2000 лева и отново се намирали в Турция, последни две бройки!, “ написа жена, като ползва и скрийншот от чат диалог.

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР