Нова измама с предпазни маски се разпространява в интернет покрай

...
Нова измама с предпазни маски се разпространява в интернет покрай
Коментари Харесай

Още жертви на наглата шашма, която се върти покрай коронавируса ВИДЕО

Нова машинация с защитни маски се популяризира в интернет около нервността с ковид. Първата жертва e семейство от Созопол.

Както БЛИЦ заяви, че откакто обиколили редица аптеки, хората поръчали онлайн четири кутии, за които платили 134 лв. . Когато отворили пакета открили, че вместо 400 защитни маски, той е цялостен с празни опаковки от кафе и пластмасови закачалки.

Оказа се, че по схемата има излъгани и десетки други хора в цялата страна. В клопката на мошениците попадна и жена от Пловдив.

„ Обявата беше пусната от жена на име Роза Димитрова. Свързах се с нея. Тя незабавно ми отговори. В събота получих смс от куриерската компания. Взех я, само че я отворих чак вкъщи. Тогава видях, че съм получила една торба с отпадъци, а не маски. Свързах се още веднъж с куриерската компания. От там ми споделиха, че могат да спрат наложения платеж, само че им би трябвало номер на тъжба, подадена в съответното районно ръководство.

Така и направих. Обещах ми, че в най-скоро време ще се свържат с мен. Потърсих и дамата, само че тя ме блокира, а след това изтри профила си. По-късно открихме още профили със същата фотография, само че с разнообразни имена”, описа в ефира на „ Здравей, България” по NOVA пострадалата Теодора Гешева.

За измамата описа още едно семейство. „ Една кутия с маски доближава към този момент над 200 лева Съпругата ми откри публикация, в която цената за кутия беше 37 лева Това е насмешка със страха на хората”, обясниха потърпевшите.

От полицията предизвестяват при поръчка от интернет наложително да пожелаваме опцията за обзор и тест.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР