Нова измама с лични документи. Sofia24.bg ви съобщи на 26

...
Нова измама с лични документи. Sofia24.bg ви съобщи на 26
Коментари Харесай

Измама за 120 000 лева: Каква е била схемата за тегленето на кредити с фалшиви документи в София?

Нова машинация с персонални документи. Sofia24.bg ви заяви на 26 септември, че двама мъже са привлечени като обвинени за машинация с непознати документи на стойност 120 хиляди лв.. Тегленията са станали на два пъти.

" Установих, че са налице задоволително доказателства за съпричастност на две лица към осъществено закононарушение, при което пристъпихме към привличането им в процесуалното качество на обвинени. Същите бяха арестувани до 72 часа, като през днешния ден следва да внеса в Софийския областен съд искане за задържането им под стража. Случаят е изключително притеснителен освен заради огромното сума, а и заради характерния механизъм по който са осъществени закононарушенията, а точно чрез манипулирани документи за идентичност ", изясни Теодора Тодорова - наблюдаващ прокурор към СРП.

Каква е била схемата за тегленето на заеми с подправени документи в София?

От прокуратурата обясниха каква тъкмо е била схемата - причинителят отива в банковата институция и показва документ за идентичност, на който идентификационните данни са на друго лице, действително съществуващо, с действително ЕГН. Снимката обаче е на самия причинител. По този метод банковият чиновник вижда, че лицето съответствува с това на фотографията, вкарва в системата данните, които също сочат, че това е годен документ за идентичност и на процедура служителят бива подведен по отношение на самоличността на кредитоискателят, след това ставащ кредитополучател.

Двамата причинители са положителни финансови благоприятни условия, при което банката евентуално би им отпуснала огромен парична сума под формата на заем.

" Акцията по задържане на двете лица се организира във връзка на постъпила информация по отношение на заеми, за които има подозрение, че са отпуснати след потреблението на манипулирани документи за идентичност при кандидатстване пред банкова институция. Става въпрос за два заема по 60 000 лв., общо 120 000 лв.. Подателят на сигнала е ощетената банкова институция. В резултат на оперативните дейности лицата бяха открити, арестувани и са с повдигнати обвинявания ", сподели гл. контрольор Стоян Цеков - отдел " Икономическа полиция " - Столична дирекция на вътрешните работи.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР