Нова измама измислиха производителите на фалшиви пари. Те използват банкомати,

...
Нова измама измислиха производителите на фалшиви пари. Те използват банкомати,
Коментари Харесай

Нова банкова измама - зареждат се сметки с фалшиви 50 лева в банкомат и веднага след това се теглят

Нова машинация измислиха производителите на подправени пари. Те употребяват банкомати, които разрешават човек да зарежда сметката си. Вместо същински банкноти обаче, те поставят подправени 50 лв., а откакто се появят в сметката им, незабавно ги теглят.

Бандитите употребяват мулета - малоимотни и обществено слаби, които да внесат парите и по-късно да ги изтеглят, сочат оперативните данни на полицията. Правело усещане, че във всички случаи това е първият път, в който ползвателите на карти внасят пари посредством банкомата. Не е ясно каква сума получават за услугата, само че се допуска, че е не повече от 10 лв. за трансакция.

Схемата е най-новата в сферата с банкови измами, само че и нанася минимум вреди. Особено известен е фишингът, при който с мейл, сякаш от финансовата институция, човек непринудено вкарва потребителското си име и ключова дума. За задачата се употребява уебсайт, изработен да наподобява съвсем като на банката. Веднъж подлъгал се да вкара данните, човек може да се елементарни с големи суми. Напоследък вместо мейл мошениците употребяват и sms-и, с цел да заблудят хората, пише " 24 часа ".

Поне един път седмично компания изгаря с най-малко 20 000 лева след замяна на банковата сметка при връзката с неин контрагент. При тази машинация се хаква фирмен мейл. Кибербандитът следи диалози за заплащане и тъкмо преди него единствено сменя IBAN-а. Авторите на сходни измами най-често са нигерийски групи.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР