Нова измама е на мода в интернет и по-специално в

...
Нова измама е на мода в интернет и по-специално в
Коментари Харесай

Внимание! Лов на шарани в нета с л аптопи по 4 лева

Нова машинация е на мода в интернет и по-специално в обществените мрежи, воглаве с най-популярната от тях за българите - " Facebook ". Става въпрос за нападателна реклама, която предлага преносими компютри за по 4 лева, които сякаш били с развалени опаковки и по тази причина се разпродават за оскъдна цена.

" В склада на Amazon в София стана случай, при който бяха развалени транспортните кутии с партида преносими компютри Lenovo. Amazon провежда промоция и ги предлага на жителите на България единствено за 4 лв.. За да поръчате преносим компютър Lenovo за 4 лв., влезте в уеб страницата и попълнете формуляра ", гласи текстът на обявата, съпроводен с голяма фотография на преносими компютри и набиващата се на очи оскъдна цена.

В поста във Facebook офертата е съпроводена с мнения на сякаш консуматори, които са доста удовлетворени. Преглед на описанията в профилите им обаче ги издава, че са част от една и съща група

Измамата продългава след кликването върху линка, който отваря нова страница. Там към този момент, с цел да е цялостна илюзията за облага, трябва да се отговори на три баламски въпроса. След това стартира игра с кутии, като от три опита потребителят би трябвало да открие в една от тях преносим компютър. Разбира се, върху която и кутия да се щракне от нея изскача преносим компютър и събощение: " Поздравления! Вие спечелихте ". 

И по-късно идва ред да се попълнят даните за доставка на преносимия компютър. Финалната част е да се заплатят 4 лева, като, несъмнено, би трябвало да се впишат всички нужни данни от банковата карта, в това число и трицифреният код за заплащания. Оттук-нататък няма никакви проблеми сметката на полакомилите се за на ниска цена преносим компютър да бъдат източени до стотинка, без по-късно да може да се наблюдава пътят на парите. 

Специалисти по киберсигурност неведнъж предизвестяват през годините да не се дават персонални и банкови данни на непроверени уеб сайтове, само че сходен жанр измами не престават да процъфтяват.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР