Нова изложба откри Вежди Рашидов, макар и не със собствени

...
Нова изложба откри Вежди Рашидов, макар и не със собствени
Коментари Харесай

Вежди откри изложба, закле се да рисува до последен дъх

Нова галерия откри Вежди Рашидов, въпреки и не със лични произведения. Този път той показа живопис, дело на фламандски художници.

" Реших да покажа една моя пристрастеност. От младо момче започнах да натрупвам творби, само че не каквото ми попадне, а каквото е положително. Като експерт за мен е доста значимо да е качествено едно произведение. И тъй като всички събират остарели български майстори, аз взех решение да бъда малко по-различен и започнах да групирам западноевропейски.

Аз постоянно съм бягал от суетата, само че взех решение да покажа на приятелите си реставрирано, избавено, подредено изкуство. Една част от тях човек ги намира в неприятно, окаяно положение, раздрани, само че когато е добра живосписта, си коства да инвестираш в реституция и хубави рамки и да му вдъхнеш втори живот. Това е една мъничка част от огромната ми галерия ", описа пред " 24 часа " ръководителят на Народно събрание и художник Вежди Рашидов. 

В изложбата са включени към 30 реставрирани картини. А цялата сбирка на Рашидов възлиза на към 400.

На откриването участваха негови другари и сътрудници както от арт средите, по този начин и от политици с разнообразни цветове. Сред тях бяха Георги Свиленски и Иван Ченчев от Българска социалистическа партия, Тома Биков и сътрудника му художник Красен Кралев, заместничката на Рашидов в Народното събрание Надежда Самарджиева. Изложбата почетоха и президентът Георги Първанов и проф. Николай Овчаров.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР