Нова интернет измама набира скорост у нас през последните месеци,

...
Нова интернет измама набира скорост у нас през последните месеци,
Коментари Харесай

Нова интернет измама набира скорост у нас

Нова интернет машинация набира скорост у нас през последните месеци, научи ФАКТИ.бг . Крадците употребяват доста ловко платформите за продажба на артикули от бита.

Измамниците се превъплъщават в ролята на купувачи, което трансформира хората, които разгласяват разгласи, в техните евентуални необикновени жертви.

Въпросните платформи оферират услуга, която цели да подсигурява коректността във връзката продава-купувач, само че точно това равнище на отбрана бива употребявано в интерес на интернет крадците. Създават се подправени страници, които употребяват линкове от основаните към този момент разгласи, с цел да се генерират оптимално достоверни подстраници. Мнимият покупател всекидневно употребява външна чат платформа, посредством която влиза в контакт с продавача. Там той рядко води договаряния за цената и бързо минава към затваряне на договорката, предлагайки да се употребява точно системата за безвредно предаване. Предоставя се прясно изфабрикуван линк, който даже е предпазен с HTTPS, с цел да заблуди още по-успешно жертвите. Следващият стадий е мястото, където измамата навлиза в решителния си стадий. Фалшивата платформа желае данните от кредитната или дебитната ви карта, като че ли с цел да има сметка, по която да бъдат преведени парите от продажбата. Във финалния стадий уеб-сайтът изисква да потвърдите наличността по банковата си сметка и да въведете така наречен „ динамична “ или „ 3D “ ключова дума. Преминете ли през тази стъпка, крадците сполучливо ще изпразнят сметката ви.

Тук е моментът да ви осведомяваме, че нито една от легалните платформи за продажба на артикули от бита не ползва сходни схеми на заплащане . Те предлагат връзката с евентуалните клиенти да се прави напълно в техните чатове, тъй като по този начин най-успешно ще могат да ви защитят от сходни опити за машинация.

Свързахме се и със бранш „ Кибер сигурност “ към ГДБОП, от където разбрахме, че този нов тип интернет измами стават все по-популярни, само че на този стадий закононарушенията са сложни за откриване, тъй като контактните лица постоянно употребяват телефонни номера от чужбина през WhatsApp, Viber и други сходни приложения.

По-долу ще видите чат с един от въпросните интернет крадци, чийто профил е със фотография на атрактивна жена:
Снимка: Fakti.bg  Нова интернет машинация набира скорост у нас

1.02.22 година, 9:23 - +380 50 862 8084: Добър ден. Пиша за вашата реклама. Все още настоящи? https://www.***.bg/d/ad/laptop-acer-aspire-3-a315-31-p1qx-bk-15-6-CID632-ID8LDiB.html
1.02.22 година, 9:24 - Десислав Янкулов: Добър да е. Да, настояща е
1.02.22 година, 9:52 - +380 50 862 8084: Мога ли да поръчам доставка през ***? Ще получите заплащане по сметката си. Куриерът ще дойде по всяко комфортно за вас време на вашия адрес и ще вземе пакета, не е нужно да ходите до пощенската работа. Разходите за доставка се заплащат персонално от мен
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР