Нова интернет измама измислиха потребители на Facebook опцията Marketplace, създадена

...
Нова интернет измама измислиха потребители на Facebook опцията Marketplace, създадена
Коментари Харесай

Нова измама атакува през Facebook, мошеници използват името на известна куриерска фирма

Нова интернет машинация измислиха консуматори на Фейсбук опцията Marketplace, основана за търгуване на движимости през платформата. За следващия опит за фишинг споделя пловдивчанка пред TrafficNews , съумяла да се измъкне от въдицата на мошениците.

Дамата споделя, че пуснала в Marketplace артикул, към който бил проявен интерес от консуматор с прякор Natasha Simonenko . След като евентуалният покупател изискал повече информация за продукта, пловдивчанката помолила за телефон за връзка. А отсам почнала драмата:

„ Поисках телефон на дамата, с цел да се свържа с нея, само че не получих отговор. Малко по-късно тя ми изпрати линк, който да отворя и да последвам стъпките с цел да получа парите, които ми изпраща сякаш по Еконт “, споделя пострадалата.



По нейни думи уеб сайтът, който отворила бил извънредно реалистично направен. В него измамниците употребявали името на огромната куриерска компания, с цел да подлъжат с меродавност .

„ В системата трябваше да се вкарат с изключение на номер и дата на годност на картата, статична ключова дума и салдо. По информацията на въпросната жена трябваше пощальон да се свърже с мен, а пратката би трябвало да бъде изпратена до три дни след приемането на парите “, коментира пловдивчанката.

Още тук сигналната лампа на пострадалата премигнала. Затова тя решила да потърси информация за незнайната досега услуга на куриерската компания. Обадила се в офис, а оттова ѝ декларирали, че не поддържат подобен вид платформа и това е фишинг .

„ След това още веднъж писах на дамата за подпомагане с платформата, като ми беше забавно дали ще ме блокира или ще ми отговори. Оказа се, че настойчиво желае да измъкне някой лев “, декларира пловдивчанката.

TrafficNews направи инспекция на профила на Natasha Simonenko сочи, че той е заключен за консуматори. Не е изключена и опцията употребяваната профилна фотография да е подправена.





Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР