Нова инициатива ще стимулира иновациите на европейския континент(снимка: CC0 Public

...
Нова инициатива ще стимулира иновациите на европейския континент(снимка: CC0 Public
Коментари Харесай

Коалиция CODE ще развива отвореното цифрово пространство на ЕС


Нова самодейност ще подтиква нововъведенията на европейския континент
(снимка: CC0 Public Domain)

Едни от н ай-големите ИТ компании в света сътвориха коалиция CODE, която ще се посвети на развиването на отвореното цифрово пространство в границите на Европейския съюз.

В отговор на засиленото контролиране на осведомителните технологии в Европейски Съюз, основни играчи в цифровата промишленост, в това число Гугъл, Meta, Qualcomm и 7 други софтуерни компании, се събраха, с цел да образуват Коалицията за отворени цифрови екосистеми (CODE). Инициативата има за цел да развие отворени цифрови екосистеми, които ще подтикват растежа и нововъведенията на европейския континент.

CODE има намерение да работи в тясно съдействие с университетските среди, политиците и фирмите, с цел да реализира цифрова отвореност в Европейски Съюз, заяви Ройтерс. Особено внимание е отделено на използването на Закона за цифровите пазари (DMA) и развиването на бъдещата регулаторна рамка на Европейски Съюз в тази област.
още по темата
DMA изисква от софтуерните колоси да подсигуряват, че техните услуги са съвместими с решения на трети страни и разрешават на бизнес потребителите да правят търговия сред другите платформи.

В допълнение към Гугъл, Meta и Qualcomm обединението включва известни имена като Honor, Lenovo, Lynx, Motorola, Nothing, Opera и Wire. Разнообразието от участници акцентира всеобхватния и интернационален темперамент на тази самодейност.

Стан Ларок, създател на Lynx, съобщи, че ключът към нововъведенията и нарасналата конкурентоспособност в Европа е отвореността. През последните месеци е имало доста полемики за това какво е „ положително ” в цифровите екосистеми и какво ще подтиква нововъведенията.

Инициативата CODE отваря нова глава в развиването на цифровото пространство на европейския континент. Това обединяване на софтуерни колоси може да окаже доста въздействие върху бъдещето на цифровата промишленост в Европейски Съюз. Подобни старания за неприкритост и съдействие освен предизвикват нововъведенията, само че също по този начин могат да предотвратят по-строгото контролиране в бъдеще.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР