Нова инициатива се зароди в Народното събрание. Група водещи депутати

...
Нова инициатива се зароди в Народното събрание. Група водещи депутати
Коментари Харесай

Нова инициатива на триото Борисов, Пеевски и Петков – този път за език на омразата

Нова самодейност се зароди в Народното събрание. Група водещи депутати от ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и Движение за права и свободи, измежду които познатото към този момент трио на Бойко Борисов, Кирил Петков и Делян Пеевски, внесоха план за обща декларация. Темата на тяхната декларация Е езикът на омразата в българската политика. Макар че не се загатва поименно, тя е ориентирана към „ Възраждане “ на Костадин Костадинов.

 

В плана (пълният текст – накрая) се изреждат актове на европейски и интернационалните институции, ориентирани против езика на омразата; показва се, че се следи „ засилена приложимост на език на омразата в българския политически живот през последните месеци, в това число и от представители на политическите партии в този парламент “; напомня се изборът и напъните на България да стане пълновръстен член на Европейски Съюз и НАТО; изброяват се антисемитизмът, ислямофобията, християнофобията, ксенофобията и хомофобията като най-тежките прояви на непоносимост, ненавист и дискриминация, оповестява zashtoto.com.

След това встъпление вносителите приканват всички участници в публичния и политическия живот, изключително в парламентарните диспути, да се опълчват на разделянето и словесното насилие; както и да помнят спасението на българските евреи и съпротивата на българските турци и мюсюлмани против тоталитарния режим. Накрая идва нещо напълно съответно – предложение да се построи, дружно с Министерство на вътрешните работи, „ отворена към жителите платформа, на която подозрения за закононарушения от ненавист да бъдат докладвани и подробно проверявани “.

 

Към плана няма даже и едно изречение претекстове. Той е разпределен на парламентарните комисии по правата на индивида и по външна политика, където ще влезе при започване на идната сесия на Народното събрание

 

24chasa.bg

Източник: bunt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР