Нова група, подобна на бандата на „Наглите”, стои зад отвличането

...
Нова група, подобна на бандата на „Наглите”, стои зад отвличането
Коментари Харесай

НЯМА ТАКАВА ДЪРЖАВА! СРАМНО МВР! Откупът за Адриан Златков - в ТОП 5 на най-големите платени суми!

Нова група, сходна на бандата на „ Наглите”, стои зад отвличането на Адриан Златков. Това твърди bTV, базирайки се на собствен източници.

„ Надявам се, че в най-близко време причинителите ще бъдат хванати, тъй като тук нещата са ясни. Едва ли някой би се спрял, в случай че не бъде арестуван и осъден”, разяснява някогашният зам.-главен прокурор Бойко Найденов.

Ако сумата от 700 хиляди лв. откуп за Адриан Златков се удостовери в съда, тя ще попадне в топ 5 на най-големите откупи, платени в последното десетилетие. Те станаха ясни по време на процеса против бандата на „ Наглите”. Най-високата сума - 600 хиляди евро, е платена за освобождението на някогашния митничар Георги Георгиев - Пурата, похитен през октомври 2008 година

През пролетта на 2009 година с 554 хиляди евро общо и два пръста на лявата ръка се раздели някогашният началник на футболния клуб „ Литекс” Ангел Бончев. Бончев прекара 50 дни в плен, а по-късно трябваше да изплаща и жена си.

През 2009 година 517 хиляди евро даде на „ Наглите” Иван Киров, с цел да бъде пуснат татко му предприемачът Киро Киров. Свободата на Михаил Краус – сина на някогашния транспортен министър Вилхелм Краус, струваше 300 хиляди евро на фамилията.

За хора като „ Наглите” отвличането е бизнес, а хората са стока, твърди Бойко Найденов, който беше част от екипа, разкрил групата.



„ Най-критичният миг и най-важният в такива случаи е да бъдат непокътнати животът и здравето на отвлечения. Нищо друго няма значение. Дори и парите са второстепенни”, разяснява той.

Има случаи, когато околните на отвлечените вземат решение да договарят с похитителите сами, а следствието стартира едвам откакто похитеният се прибере вкъщи.

„ Когато се дадат парите за откупа и дните за връщането на похитеното лице са много, през това време съумяват да заличат следите си, почистват пари, разделят си ги. Групата не е била дребна, повече от 10 души. Примерно при 500 000 евро откуп, на 10 души се падат по 50 000 евро”, пресметна някогашният началник на ГДБОП Станимир Флоров.

Жертвите на „ Наглите” към момента чакат и компенсациите си. „ За да бъде освободен синът ми, беше заплатен откуп от 100 000 лв..

Пожелавам това, което се случи на мен, да се случи на съдии, шефове на затвори, които разрешават да подхождат по този метод в решаването на един доста тежък случай за българското общество”, съобщи Красимир Цанев – татко на Илиян Цанев.

От Министерство на вътрешните работи отхвърлиха коментар. Само заместник-главният секретар съобщи във Враца, че състоятелните българи могат да спят умерено.

Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР