Нова гражданска конституция ще бъде най-добрият подарък, който ще бъде

...
Нова гражданска конституция ще бъде най-добрият подарък, който ще бъде
Коментари Харесай

Турция ратифицира Парижката конвенция за климата през октомв...

Нова гражданска конституция ще бъде най-хубавият подарък, който ще бъде даден на турския народ през стогодишнината на републиката през 2023 година, съобщи президентът Реджеп Тайип Ердоган, в речта си при започване на новата законодателна година в Меджлиса (парламента на страната).
Той приканва всички политически партии да допринесат за изработването на новата харта през идващите месеци.

В обширното си изказване Ердоган изложи своите възгледи по главните политически въпроси на страната, обществените и икономическите развития, програмата на външната политика, както и зелената гражданска война, която държавното управление му ще предприеме след ратификацията на Парижката спогодба за климата този месец.

Припомняйки, че неговата Партия на справедливостта и развиването (ПСР) работи по правенето на новата конституция, Ердоган повтори апелите си към политическите партии да приготвят свои лични проекти и да допринесат за процеса. „ Крайното решение е на нашия парламент “, сподели той и изрази вярата си, че Народното събрание ще продължи напред към тази цел.

Турският парламент ще играе значима роля за образуването на световния и районен ред през идващия век, акцентира Ердоган, наблягайки нуждата от опазване на единството и сплотеността на цялата нация за реализиране на общи цели.

„ Трябва да притежаваме тази визия, като оставим политическите си линии настрани. Няма друго бъдеще за никой от нас. Никога не би трябвало да забравяме, че не можем да станем по-силни посредством делене. Не можем да изкореним нашето приятелство, като подхранваме съперничеството “, съобщи Ердоган.

Ердоган сподели, че държавните управления му са разрешили всички аспекти на кюрдския въпрос и няма да разрешат на тези, които желаят да злоупотребяват с този въпрос. Президентът съобщи, че продължаващите митинги на майките в Диарбекир, чиито деца са били отвлечени от ПКК, са посочили същинското лице на терористичната организация и нейните политически връзки.

Той също по този начин акцентира, че Турция е предотвратила основаването на два коридора за гнет в южните си граници и индиректно подлага на критика Съединени американски щати за поддръжката на YPG/ПКК в битката против Ислямска страна.

Пандемията удари съществено международната стопанска система, само че Турция се трансформира в една от редките страни, които съумяват да се изправят против разрушителното влияние на ковид, се похвали Ердоган.

„ Предвиждаме тази година да приключим с 9 на 100 ритъм на напредък “, сподели той.

Турция е изплатила задълженията си към Международния валутен фонд (МВФ) при неговото държавно управление и е нараснала прихода на глава от популацията три пъти, по отношение на локалната валута, сподели президентът, информирайки, че настоящите запаси на Централната банка са достигнали 122 милиарда $, отговаряйки на въпросите и суровите рецензии на опозицията по този въпрос.

Турският водач разгласи, че страната ще ратифицира Парижката спогодба за климата през октомври, защото кабинетът му внесе съглашението в Народното събрание на 1 октомври.

„ Ратификацията на Парижката спогодба ще бъде първата добра вест за нашата гражданска война за зелено развиване. “, съобщи той.

Политиката на Турция също ще бъде в сходство със Зелената договорка на Европейски Съюз, сподели Ердоган, добавяйки, че Турция ще продължи да усилва каузи на възобновимите енергийни източници през идващия интервал.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР