Нова голяма инициатива обединява местни и международни компании, държавни институции

...
Нова голяма инициатива обединява местни и международни компании, държавни институции
Коментари Харесай

Инициативата „Преоткрий България“ ще подкрепи успешния старт на туристическия бизнес

Нова огромна самодейност сплотява локални и интернационалните компании, държавни институции и професионални асоциации в поддръжка на туристическия бранш. Партньорите сплотяват сили в неповторима стратегия, предвиждаща 360 градусова поддръжка за бранша. Хотелите и заведенията за хранене ще получат достъп до гъвкави финансови принадлежности, в това число отсрочено заплащане и гратис в началото извършване на покупки при старта на сезонната подготовка.
Същевременно самодейността обезпечава доставяне с качествени български храни и свежа българска земеделска продукция. Партньорите в програмата ще обезпечат още образования, опция за развиване на личния състав, инструкции за хигиена и сигурност и безвъзмезден пакет санитарни услуги.
Всички тези благоприятни условия в поддръжка на българската стопанска система ще бъдат показани в една специфична онлайн платформа за резервации, наречена „ Преоткрий България “, посредством която притежатели на хотели ще могат да оферират без комисиона ваканционни пакети, с цел да подкрепят преоткриването на българското гостолюбие.
 представители на МЕТРО – от ляво на дясно – Филип Анастасиу, шеф Човешки ресурси; Атила Йенисен, Главен изпълнителен шеф, Георги Гърневски, началник Снабдяване с храни
Представители на МЕТРО – от ляво на дясно – Филип Анастасиу, шеф Човешки ресурси; Атила Йенисен, Главен изпълнителен шеф, Георги Гърневски, началник Снабдяване с храни
“COVID-19 пренаписа разпоредбите на играта, само че ние отхвърляме да се превърнем в жертви на обстановката ”, споделя Атила Йенисен, основен изпълнителен шеф на МЕТРО България. “Ние построяваме тази самодейност въз основата на своята неповторима екосистема, като сплотяваме старания с наши дългогодишни сътрудници и снабдители, а също по този начин с министерствата на земеделието, стопанската система и туризма, с цел да помогнем на българските бизнесмени да се оправят с следствията от световната рецесия. ” Coca Cola, DNA, Загорка, A1, „ Димитър Маджаров “, ProcterGamble, MasterCard, и доста други компании се включиха през цялото време в подготовката.
Мерките, които самодейността включва са в четири направления, осигуряващи работещи решения за секторите, наранени от рецесията и съобразени с новите действителности след края на карантинния интервал.
Туристическият бизнес ще може да се възползва от пакет от санитарни артикули и услуги за отбрана на гостите в хотелите и работещите в тях. Той включва протокол и мероприятия за обезпечаване на хигиена и стерилизация на хотели и заведения за хранене, опция за следене здравето на чиновниците, тестване за ковид, както и благоприятни условия за основаване на условия за обществена отдалеченост.
Финансовите принадлежности за бърз достъп до парични средства са втората част от пакета, които самодейността „ Преоткрий България “ ще предложи на туристическия бизнес, измежду които пакет за в началото зареждане със артикули при старта на сезона, както и комфортни и леснодостъпни схеми за кредитиране под формата на отсрочено заплащане и стокови заеми.

Представители на МЕТРО – извънредно ляво - Филип Анастасиу, шеф Човешки запаси и извънредно дясно -, Георги Гърневски, началник Снабдяване с храни
Третата част от пакета включва предлагането на първокласни български храни и артикули, доставени от локални производители. Хотели и заведения за хранене ще могат да оферират обичайни български ястия по време на закуска, обяд, вечеря според от вида на изхранване - блок маса или а-ла-карт. В това отношение МЕТРО има капацитета да обезпечи на своите сътрудници качествени аграрни артикули, посредством към този момент построената общественост от над 300 местни производители, които доставят своята продукция непосредствено до магазините на компанията, по програмата „ Отгледано с грижа в България “. В допълнение набор от достоверни български предписания, приготвени от топ български готвачи, измежду които началник Андре Токев, началник Милен Панев, началник Влади Тодоров и основният готвач на МЕТРО Академия – Юри Велев ще бъдат разполагаем на ресторантьорите от българските курорти. Серия от безвъзмездни образования и семинари за готвачи, сервитьори, баристи и бармани са към този момент планувани от МЕТРО Академия преди началото на сезона, с цел да обезпечат качество на обслужване, което туристите ще чакат.
Изграждането на новаторска онлайн платформа за директни резервации „ Преоткрий България “ и нейната дейна реклама ще обезпечи на българските хотелиери опция да оферират непосредствено туристическите си артикули на хиляди клиенти, без да заплащат такси и комисионни за използването на платформата. Това е четвъртата мярка от самодейността, която ще бъде препоръчана на туристическия отрасъл.
Ангажиментът, който МЕТРО и неговите сътрудници чакат от страна на туристическия бизнес, с цел да се възползва от предлаганите благоприятни условия, е преди всичко съблюдаване на откритите хигиенични ограничения и обезпечаване на безвредни условия на труд и отмора, предложение на обичайни ястия от български хранителни артикули, както и обезпечаване на преференциални условия за отдих, отговарящи на условията на българската страна във връзка с такси за плажни такъми, ваучери за отмора и други.
Заставаме зад родните бизнесмени е мотото на самодейността, която към този момент получи поддръжка и от страна на професионалните организации на хотелиери, ресторантьори, производители на храни, финансови и държавни институции. В цялостен мащаб самодейността се чака да започва при започване на месец юни.
- С тази самодейност на МЕТРО компании от разнообразни браншове, професионални асоциации и държавни институции сплотяват сили в поддръжка на българските хотелиери и ресторантьори.
- Туристическият бранш ще има достъп до гъвкави финансови принадлежности, пакет с ограничения за сигурност и хигиена, както и до богат избор от качествени български аграрни артикули.
- Онлайн резервационна платформа ще предложи най-хубавите предложения за лятна почивка в България. Хотелите ще могат да я употребяват без комисиона.

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР