Нова година и нова тройка флагмани Galaxy S. Samsung пусна

...
Нова година и нова тройка флагмани Galaxy S. Samsung пусна
Коментари Харесай

Защо новите флагмани на Samsung - Galaxy S22 Ultra, S22+ и S22 - са най-добрите Android смартфони?

Нова година и нова тройка флагмани Galaxy S. Samsung пусна нововъведенията Galaxy S22, S22+ и S22 Ultra - три смарт телефона със спецификации от висок клас, които са ориентирани към доминация на Android устройствата в целия свят.

Но тази година нещата са разнообразни. Samsung вади три разнообразни телефона, оборудвани с неповторими технологии и предопределени за необятен кръг от консуматори. S22 е най-компактният и ориентиран към тези, носещи устройството главно в джоба си. S22+ e с по-голям екран, само че не прекомерно огромен, а версията Ultra е за така наречен бизнес консуматори и надгражда върху познатият на потребителите Note.

Според специалистите в света на технологиите, цялата серия S22 слага отметка във всички нужни ни квадратчета. А съответно S22 Ultra дава най-превъзходните изображения. Така че, с изключение на надграждане до най-новия и първи в света 4nm процесор Exynos 2200, и трите устройства натъртват на новаторските си камери.

Оказва се, че Samsung са избрали хибридна тактика. За Galaxy S22 Ultra компанията сплотява дизайна и функционалността, в това число стилуса S Pen, прочут от Galaxy Note със системата от камери на S22 Ultra, и надгражда върху най-хубавото от тези две серии. Това е съвършеното бизнес устройство.
`Защо

Що се отнася до Galaxy S22 и S22+, Samsung подхваща по-различен метод, като модернизира с най-новите технологии досегашните флагмани, и прави някои промени както по външния тип, по този начин и хардуерно.Нека стартираме с дизайна на Galaxy S22 Ultra

Ако вземете Note20 Ultra от 2020 година, премахнете модула на камерата и го замените с четири самостоятелно повдигнати лещи, подобаващ кръговиден лазерен модул за автоматизирано фокусиране и инсталирана LED мълния, получавате дизайна на новия Galaxy S22 Ultra. Размерите са идентични до елементи от милиметъра, а цялостната форма и разположение (контроли, портове, отвори) също са идентични. Това е направено напълно съзнателно за интуитивно прекосяване от остарелия към новия уред. Голяма разлика обаче е фактът, че камерите са по-прибрани отпреди, което прави устройството доста по-практично. Разбира се, новото устройство идва с голям брой усъвършенствания, поради които ъпгрейдът е напряко наложителен.

С диагонал 6.8 инча, дисплеят е единствено с 0.1 инча по-малък от този на Note20 Ultra. Но рамката е по-тънка, алуминиева вместо от неръждаема стомана – това е така наречен Armor Aluminum – най-здравият алуминий в промишлеността. А Gorilla Glass Victus+ към този момент покрива както екрана, по този начин и матовият тил на апарата. Като цяло, този правоъгълен тип се харесва от потребителите и макар огромните размери, S22 Ultra се усеща комфортно и познато.

Късите страни на корпуса са идеално плоски, като там са интегрирани слотовете за nano SIM, главният микрофон, USB Type-C портът, решетката на високоговорителя и S Pen стилуса (долу вляво). По дългите страни ще намерите бутон за контролиране на силата на звука, клавиш за включване/заключване и прозорец на mmWave антената.
`Защо

На пръв взор Galaxy S22+ наподобява на своя предходник. Технологично обаче напредъкът е осезателен, чак до фирмената камера. Същото е и със S22. По отношение и на дизайна разликите са забележими и трансформират метода, по който тези нови телефони се усещат в ръката. Вместо задният панел да се извива в алуминиевата рамка, той към този момент е идеално плосък и направен от стъкло и на двата телефона. Друга разлика при S22 и S22+ е симетричната рамка, която доста трансформира чувството при досег.

И трите модела Galaxy S22 са устойчиви на вода и прахуляк и са сертифицирани по най-строгия стандарт IP68. Имат централен отвор за предния обектив плюс вграден в екрана Ultrasonic датчик за пръстови отпечатъци. Подобно на предходните флагмани на Samsung, материалите и качеството на направа са най-хубавите в промишлеността.

Флагманите на Samsung постоянно са предоставяли най-хубавите екрани и Galaxy S22 Ultra и S22+ не са изключение. S22+ разполага с 6.6-инчов FHD+ (2340 x 1080 пиксела, 393 ppi) Dynamic AMOLED 2X панел с променлива периодичност на освежаване 48-120Hz. Вдигайки " летвата ", S22 Ultra разполага с 6.8-инчов Quad HD+ (3088 x 1440 пиксела, 500 ppi) второ потомство Dynamic AMOLED 2X екран с променлива периодичност на освежаване 1-120Hz.

И двата екрана могат да се похвалят със съответствие на страните 19.5:9, поддръжка на HDR10+ и невероятна пикова бляскавост от 1 750 нита при S22 Ultra и S22+, а при S22 тя е 1 300 нита. Панелът на S22/S22+ е идеално плосък, а дисплеят на S22 Ultra е закривен в профил. Още нещо, с което новите флагмани превъзхождат безусловно всички съперници са камерите.
`Защо

Моделите от серията Galaxy S22 се оферират в разнообразни варианти за памет. Но даже и да ви би трябвало още място, можете да се възползвате от спомагателните 100GB за предпазване в облака в OneDrive. 6-месечният безвъзмезден експериментален интервал е годен при закупуване на Galaxy S22 Ultra, S22+ и S22.
Снимките постоянно са били една от мощните страни на Samsung
Миналогодишният Galaxy S21 Ultra се смята за смарт телефона с една от най-хубавите камери за телефони за 2021 година Galaxy S22 Ultra наследява спецификациите на своя предходник, само че с няколко значими промени. Той разполага с 108MP f/1.8 0.8-микронен главен датчик с PDAF и OIS, 12MP f/2.2 1.4-микрона 120-градусов ултраширок обектив и два 10MP телеобектива с 3х и 10х оптично приближение, Dual Pixel AF и OIS.

С Galaxy S22 и S22+ Samsung също не прави никакви взаимни отстъпки и показва доста усъвършенствани камери. Те се състоят от 50MP f/1.8 1.0-микрона съществена камера с двоен пиксел PDAF и OIS, 12MP f/2.2 1.4-микрона 120-градусов ултраширок датчик и 10MP f/2.4 1.0-микрона 3x телефото обектив с PDAF и OIS.

Въпреки потреблението на друг хардуер на камерата, S22 Ultra и S22/S22+ споделят едни и същи новаторски софтуерни функционалности за обрисуване.. Нощният и портретният режим са усъвършенствани доста благодарение на най-новите технологии за изкуствен интелект. Голямата иновация е технологията Adaptive Pixel, с която имаме прекосяване от висока резолюция на снимане към 12 MP посредством обединение на 9 (S22 Ultra) и 4 (S22+/S22) пиксела в един за още повече светлина и подробност в фотосите. Изображенията при слаба светлина също са по-детайлни, а портретите наподобяват по-естествено с помощта на страхотните благоприятни условия на Nightography. Има даже превключване на нощен в портретен режим, за най-хубавото от двата свята.
`Защо

Автоматичното рамкиране е друга нова функционалност при видеата. Тя открива и наблюдава до 10 души и ги държи в кадър за супер постоянни видеа. И когато фотографията е подготвена и решите да редактирате своя шедьовър, би трябвало да знаете, че Adobe Lightroom към този момент поддържа Expert RAW. Останалите режими на снимане също включват доста висока разграничителна дарба.

Като цяло фотосите, направени със серията S22, са фантастични. Има доста елементи, цветовете са точни, а експозицията - съвършена. Изборът сред едно от 3-те устройства опира до това от какъв съответно смарт телефон имате потребност. А Samsung са се погрижили най-хубавите Android смарт телефони да подхождат на всеки усет. Така че изборът е елементарен.
`Защо

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР