Нова глава бе отворена в съдебния спор за съхраняване на

...
Нова глава бе отворена в съдебния спор за съхраняване на
Коментари Харесай

Съдът допусна групов иск срещу Facebook

Нова глава бе отворена в правосъдния спор за запазване на биометрични данни от страна на Фейсбук, а обществената мрежа бе принудена да преглътне проваляне.
Съд в Сан Франциско позволи групов иск против компанията. Един сходен групов иск е най-ефикасният метод за решение на полемиката за противоречивото лицево различаване, обоснова арбитър решението.
Потребители от американския щат Илинойс упрекват Фейсбук в потреблението на програмата без тяхното позволение. За тях това съставлява неприемлива интервенция в неприкосновеността на персоналния живот.
Фейсбук пък твърди, че искът е безпочвен. Софтуерът за различаване на лицата разрешава систематично да търсите фотоси на съответни хора, да вземем за пример в интернет.
В момента Фейсбук е под сериозен напън. Американската компания е изправена пред изказванието, че информацията на до 87 милиона клиенти е употребена от Cambridge Analytica по неправдив метод.
Скандалът раздруса компанията радикално. Главният изпълнителен шеф на Фейсбук Марк Зукърбърг към този момент се изправи пред американските депутати. По време на чуванията в Конгреса той призна грешките и се извини.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР