Нова генерална стачка ще блокира Франция днес. Тя е четвъртата

...
Нова генерална стачка ще блокира Франция днес. Тя е четвъртата
Коментари Харесай

Нова стачка във Франция: Всички опити за компромис до момента са неуспешни

Нова генерална стачка ще блокира Франция през днешния ден. Тя е четвъртата от началото на спора към пенсионната промяна в страната. Днес е и 36-ият ден на транспортната стачка.

Всички опити за реализиране на компромис сред ръководещи и синдикати до този миг се оказаха несполучливи. Най-спорният въпрос остава междинната пенсионна възраст.
34 дни стачка: Започна нов кръг от договаряния за пенсионната промяна във Франция Преговорите трябваше да са решаващи. Не бяха, тъй като няма компромис по най-спорния въпрос - уеднаквяването на пенсионната възраст за разнообразни браншове
Правителството не отстъпва и упорства да има такава. Протестиращите пък отхвърлят да се върнат на работа, в случай че тя не отпадне от промяната. Така се стигна до невиждано дълга транспортна стачка.

Загубите за френските железници към този момент надминават 600 млн. евро, а Париж продължава да живее към този момент 36 дни без метро.
Управляващи и стачкуващи във Франция в опит за компромис за пенсионната промяна Ако подобен не бъде реализиран, в четвъртък ще има нов всеобщ митинг в цялата страна
За четвърти път в границите на месец, през днешния ден синдикатите приканват за генерална стачка. Масовите улични шествия ще стартират в ранния следобяд.

Броят на участниците в тях ще е индикативен и за двете страни на разногласието. За ръководещите, които се надяват умората от дългия спор да понижи поддръжката за стачкуващите, само че и за протестиращите, които пък разчитат, че френското общество няма да отстъпи, щом са застрашени обществените му придобивки.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР