Нова функция въвежда чат програмата Skype - частни разговори или

...
Нова функция въвежда чат програмата Skype - частни разговори или
Коментари Харесай

Skype с ново криптиране на разговорите

Нова функционалност вкарва чат програмата Skype - " частни диалози " или " Private Conversations ", заяви Microsoft.

Разговори от този вид към този момент ще бъдат криптирани " от край до край ". Това става благодарение на разработка на компанията Open Whisper Systems и техния програмен продукт за криптиране Signal.

Новата функционалност за момента е дейна единствено за бета тестерите в програмата Skype Insiders, само че скоро ще е налице и за всички консуматори, изясняват от компанията на Бил Гейтс.

За да бъде криптиран диалог с другар, с който към този момент водите подобен, би трябвало да започнете нов. Криптираните със Signal чатове не могат да се придвижват и сред устройства, т.е. всякога, когато оставите телефона и минете на компютъра, ще би трябвало да отваряте нов. Това е за повишение на сигурността.

Истината е, че Skype за следващ път закъснява с нововъведението - Signal към този момент се употребява от конкуренцията в лицето на Фейсбук Messenger, WhatsApp и Гугъл Allo.

В композиция с нестабилните версии на чат програмата, които са тежки и тромави както за компютър, по този начин и за мобилни устройства, по всичко проличава, че тогавашният пионер и колос в софтуера за чат изостава пред множеството нови варианти на пазара. Последната усъвършенствана мобилна версия по никакъв начин не се хареса на потребителите. /clubz.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР