Нова функция криптира от край до край по протокола SignalКриптирането

...
Нова функция криптира от край до край по протокола SignalКриптирането
Коментари Харесай

Skype въвежда по-сигурни частни разговори

Нова функционалност криптира „ от край до край ” по протокола Signal

Криптирането на частни диалози по протокола Signal към този момент е налично в тестова версия на Skype

Microsoft добави нова опция в приложението за връзки Skype – така наречен „ частни диалози ” (Private Conversations) с криптиране „ от край до край ”, оповестяват от разработчика.

Функцията е осъществена в партньорство с компанията Open Whisper Systems, която създава софтуера за криптиране Signal. Този протокол към този момент се употребява в приложения като WhatsApp, Фейсбук Messenger и Гугъл Allo.

В момента частните диалози са налични единствено в тестовите версии на Skype за участниците в общността на бета-тестерите Skype Insiders, прецизира Microsoft.

Частен, с криптиране от край до край, може да бъде единствено нов чат, само че не и към този момент действителен. Криптираните със Signal чатове не могат да се придвижват сред устройствата – т.е., в случай че потребителят е минал от смарт телефон на районен съд, ще би трябвало да сътвори нов частен чат, с цел да продължи диалога.
още по тематиката
За да инициира криптиран от край до край чат, потребителят би трябвало да изпрати покана на своя събеседник. Поканата остава настояща в продължение на седем дни, прецизират разработчиците.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР