Нова формула за определяне на минималната заплата ще търсят управляващите.

...
Нова формула за определяне на минималната заплата ще търсят управляващите.
Коментари Харесай

Пишат нова формула за минималната заплата

Нова формула за установяване на минималната заплата ще търсят ръководещите. Това излиза наяве от управническата стратегия, която беше публикувана от Министерски съвет, написа Труд.

че ще се търси формула, по която да се пресмята годишното нарастване на минималната заплата, което ще даде чувство за предвидимост и опция за правилно прогнозиране в държавния и частния бранш.

че минималната заплата би трябвало да стане 50% от междинната за страната, като за първи път тази формула трябваше да бъде приложена от 1 януари 2024 година

Дори при създаването на бюджета за 2023 година е направена прогноза, че от идната година минималната заплата ще бъде нараснала на 935 лева

че стартират да търсят формула за минималната заплата.

Явно задачата е настоящата сега формула да бъде изменена, тъй като в случай че това не бъде направено, от 1 януари 2024 година минималната заплата би трябвало да нарасне с към 155 лева

С бюджета за 2024 година ще бъде препоръчана и формула, посредством която всяка година да бъде определян оптималният застрахователен приход.

В законодателната стратегия е написано, че ще бъде изработен и разбор на пенсионната система. Анализът ще показа повсеместен обзор на категориите на труд за пенсиониране, учителския пенсионен фонд, наследствените пенсии, „ вдовишките добавки “ и инвалидните пенсии,

оферти за възстановяване на пенсионната система. Това би трябвало да стане до юни 2024 година

Съществен детайл от законодателната стратегия на държавното управление е повишението на цената на тока за семействата.

До септември 2023 година би трябвало да бъдат признати промени в Закона за енергетиката.

Целта е либерализиране на пазара на електрическа сила на едро и за семействата.

Това значи, че доставчиците на ток за бита ще го купуват на пазарни цени, което ще докара и до повдигане на сметките за семействата.

Ще бъде призната формулировка за „ енергийна беднотия “

и единствено хората, които откакто си платят тока имат приходи под линията на беднотия, ще получат някакво подкрепяне. Всички останали ще заплащат доста по-скъп ток.

В сферата на енергетиката е планувано до октомври да бъдат оповестени търгове за създаване на най-малко 285 MW потенциал за произвеждане на електрическа енергия от възобновими енергийни източници със уреди за предпазване на сила.
Управляващите желаят и да вдигнат прага за наложителна регистрация по Данък добавена стойност от сегашните 100 хиляди лева на 166 хиляди лева За задачата те ще изискат позволение от Европейската комисия.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР