Нова формула за изчисляване на нужните количества медикаменти за страната

...
Нова формула за изчисляване на нужните количества медикаменти за страната
Коментари Харесай

МЗ разширява списъка на лекарствата забранени за износ

Нова формула за пресмятане на нужните количества лекарства за страната ни предлага Министерството на здравеопазването, съобщи БТВ. Ще се пресмята кои лекарства и по кое време да бъдат спрени за експорт.

Новата формула дава опция повече на брой лекарства да попадат в листата със неразрешени за експорт лекарствени препарати. По този метод от Министерство на здравеопазването дават отговор на многото подадени сигнали от хората, за неспособност да получат нужните си медикаменти.

 

 Снимка: БГНЕС

Лекарствата, за които има планувано краткотрайно или непрекъснато прекъсване на продажбите, ще влизат към този момент в забранителните описи за експорт. В този лист ще влизат и спрените от продажба, вследствие на непредвидими условия.

В случай, че недостигат лекарства, ще бъде приложена съкратена процедура, съгласно която ще се издава позволение за успореден импорт. Посочва се, че аптеките, ще могат да получат медикаменти единствено от търговци на едро против нужното позволение. Фармацевтите ще дават на популацията медикаменти единствено против рецепта.

Възможностите за надзор ще бъдат разширени, вкарват се и нови санкции. Предложенията са оповестени за публично разискване до 7 септември.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР