Нова фишинг кампания от името на Български пощи“ мами граждани.

...
Нова фишинг кампания от името на Български пощи“ мами граждани.
Коментари Харесай

“Имате пратка“! Нова фишинг кампания с името на Български пощи краде лични данни

Нова фишинг акция от името на „ Български пощи “ мами жители. Около 100 сигнала на ден изпращат жители в Кол центъра, оповестяват от сдружението.  
Прочетете още
От името на „ Български пощи “ се изпращат подправени имейли и SMS известия, за събиране на чувствителни персонални данни. В известията се уведомява, че клиентът има пратка /понякога се показва случаен номер / и би трябвало да заплати избрана сума за нейното приемане, освобождение от митница, поправяне на адрес, пренасочване на пратка заради отсъстващ адресат и други, като е належащо да даде персонални данни, от банкова карта и други

Случаите на машинация в детайли са разказани на уеб страницата на компанията.

„ Български пощи “ още веднъж обръщат внимание, че не изпращат тези известия, не изискват по имейл [email protected] или SMS възнаграждение on-line на такси и по никакви мотиви не изискват персонални данни от дебитна или кредитна карта за доставката.

Дължимите суми и държавни вземания към сдружението се заплащат в пощенската станция при доставката на пратката. Документ за идентичност се дава на място в пощенските станции при осъществяване на услугите.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР