Нова фериботна линия ще се движи три пъти седмично от

...
Нова фериботна линия ще се движи три пъти седмично от
Коментари Харесай

Тръгват фериботи от Солун за Спорадските острови

Нова фериботна линия ще се движи три пъти седмично от Солун до Спорадските острови. Първите фериботи ще потеглят на 1 юни, а сезонът на трасето ще е до 15 септември.Спорадите са група от 24 острова, от които четири имат непрекъснати поданици - Алонисос, Скиатос, Скопелос и Скирос.

От изказвания на управляващите стана ясно още, че се възнамерява и стартирането на маршрут от Солун до островите в област Северен Егей, която включва островите Лесбос, Хиос, Псара, Лемнос, Самос и още няколко по-малки острова.

Междувременно станаха ясни и новите правила за пътешестване с фериботи, с които ще започва сезонът в Гърция. Гръцкият министър на корабоплаването Янис Плакиотакис разгласи, че като начало фериботите с кабини ще се движат с 55% потенциал, а тези без кабини - с 50% потенциал. За да бъдат позволени на борда, пасажерите ше би трябвало да показват цифров зелен документ или резултат от бърз тест, в това число и подобен, приспособен за домашна приложимост. Правилата за корабоплаване ще се трансформират според от епидемиологичната конюнктура, добави още министърът.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР