Нова евродиректива заплашва над 100 000 български шофьори с безработица.

...
Нова евродиректива заплашва над 100 000 български шофьори с безработица.
Коментари Харесай

Превозвачи се събират в София, заплашва ги безработица

Нова евродиректива заплашва над 100 000 български водачи с безработица. Превозвачи от цялата страна се събират през днешния ден в София, с цел да търсят подпомагане от страната. Обмислят и огромни митинги.

Инициативен комитет от превозвачи сигнализира, че инструкция на Европейската комисия, която следва да бъде призната, над 100 000 български водачи ще останат без работа. Те са уверени, че влезе ли в действие новата регулация, са обречени на банкрут.

70 000 са българските камиони, които возят артикули в Европа, а 17% от брутния вътрешен артикул на страната се образува точно от транспортния отрасъл у нас. Според Петко Ангелов от Камарата на автомобилните превозвачи в България, огромните страни в Европа се опасяват, че българските, полските, унгарските и румънските камиони вземат дял от пазара им.

За приемане на новата регулация най-вече упорстват Германия и Франция. Промяната планува на всеки 3 седмици българските водачи от Европа да се прибират у нас. Така, на процедура, превозвачите не могат да извършват подписаните контракти за транспорт на артикули. А това е ход, с който да ги натоварят с спомагателни разноски, с цел да не са конкурентоспособни.

Превозвачите упорстват българското държавно управление да се възползва от европредседателството и да сложи остро въпроса пред Европейската комисия.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР