Нова експлозия в Кабул, дни след атентата на летището, съобщава

...
Нова експлозия в Кабул, дни след атентата на летището, съобщава
Коментари Харесай

Нова експлозия до летището в Кабул

Нова детонация в Кабул, дни след атентата на летището , оповестява " Гардиън ". Експлозията е на към 5 км северозападно от летището , наподобява е породена от ракетен удар.

Двама души са убити и трима са ранени в неделя, съгласно първична информация в медии.

Телевизионни фрагменти и видеоклипове, циркулиращи в обществените мрежи, демонстрират черен пушек, издигащ се в небето над постройка, жилищен парцел.

Очевидци в Кабул споделят, че детонацията е била от ракета, блъснала жилищна постройка в регион наоколо до летището, само че тези отчети към момента не са доказани .

Чуждестранният сътрудник на " Ройтерс ", Идрис Али, споделя, че двама американски чиновници са го уведомили, че Съединени американски щати са нанесли боен удар в Кабул . Смята се, че това е същият ракетен удар, който преди малко е станал покрай летище Кабул, само че това към момента не е доказано. Ударът бил против бойци на ДАЕШ .

Footage - Kabul EXPLOSION, Khawaja Bughra, PD15
— Rabia Sadat (@realRabiaSadat)  Съединени американски щати нанесоха въздушен удар в Афганистан, премахнат е уредник на терористични офанзиви
Съединени американски щати нанесоха въздушен удар в Афганистан, премахнат е уредник на терористични офанзиви

Използван е безпилотен апарат…

Късно в събота вечерта Бюрото по консулските въпроси на Държавния департамент на Съединени американски щати издаде неотложно предизвестие за жителите на Съединени американски щати да изтеглят региони покрай летището в Кабул заради " характерна, достоверна опасност ".

Американските сили бяха в последната фаза на евакуиране от Кабул в неделя , прекратявайки две десетилетия скъпоструващо присъединяване в Афганистан, защото новите талибански управници в страната се приготвят да поемат контрола над летището.

Малко над 1000 цивилни останаха на летището в неделя , с цел да бъдат изведени, преди войските най-сетне да изоставен , сподели за " Ройтерс " западен чиновник по сигурността.

Американският президент Джо Байдън съобщи, че ще съблюдава крайния период за евакуиране на всички американски войск и от Афганистан до вторник. Американски чиновник съобщи пред " Ройтерс " в събота, че по-малко от 4000 бойци са останали на летището.

Американските и съюзническите сили са подхванали големи двуседмични старания за извеждане на задгранични жители и десетки хиляди уязвими афганистанци отвън страната.

" Еърлифтът " - една от най-големите сходни евакуационни интервенции до момента - бележи края на 20-годишна задача на Запада в Афганистан, която стартира, когато ръководените от Съединени американски щати сили изгониха талибанско държавно управление, което бе осигурило несъмнено леговище на причинителите на офанзивите от 11 септември 2001 година в Съединени американски щати.
 Съединени американски щати зоват жителите си неотложно да изоставен региона на летището в Кабул
Съединени американски щати зоват жителите си неотложно да изоставен региона на летището в Кабул

Заради " съответна " и " достоверна " заплаха
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР