Нова доставка от 52 800 дози от ваксината срещу COVID-19

...
Нова доставка от 52 800 дози от ваксината срещу COVID-19
Коментари Харесай

Пристигнаха новите 53 000 дози от ваксината на Астра Зенека, 50% отиват при личните лекари

Нова доставка от 52 800 дози от имунизацията против COVID-19 на " Астра Зенека " дойде тази заран у нас. Това е четвъртата пратка от този препарат, само че тя отново не извършва авансово контрактуваните доставки, които до края на февруари трябваше да са 140 000 дози.

Ваксините бяха признати за предпазване в складовете на " БулБио-НЦЗПБ. От ранните часове полиция отдели региона, с цел да премине организацията безпрепятствено.

След това е основана организация незабавно да бъдат разпределени в 28-те районни здравни инспекции и приложението им да стартира като част от имунизационния проект на страната.

" 52 800 не са малко дози. Ваксинационната стратегия върви добре. Получените тази заран дози ще бъдат разпределени още през днешния ден към 28-те РЗИ-та в страната ", заяви пред публицисти ръководителят на Националния имунизационен щаб Красимир Гигов.

Към момента у нас продължава фазовото систематизиране на имунизациите, " зелени коридори " ще бъдат отворени, когато има задоволително засищане с дози от препаратите. Още през днешния ден обаче искащи могат да се имунизират.

" 50% от пристигналите през днешния ден дози ще бъдат разпределени към персонални лекари за участниците от фаза едно до фаза четири. Ние сме заложили сюжет, при който да има гаранция за втората доза ", безапелационен бе изпълнителният шеф на Изпълнителната организация по медикаментите Богдан Кирилов.

Утре се чака страната ни да получи 21 060 дози от имунизацията против COVID-19 на " Пфайзер-Байонтек ".

" Имаме непрекъсната връзка с Европейска комисия. От наша страна ще пожелаваме непрекъснато и оптимално да получава количествата, които сме изискали по договорите с " Астра Зенека ", акцентира Кирилов.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР