Нова допълнителна група ще бъде разкрита през м. септември 2022

...
Нова допълнителна група ще бъде разкрита през м. септември 2022
Коментари Харесай

Добра новина за родителите в Благоевград! С решение на кмета И. Стоянов ще бъде разкрита нова група в ДГ №8 „Вечерница“

Нова спомагателна група ще бъде разкрита през м. септември 2022 година в ДГ № 8 „ Вечерница “. Тя ще е с потенциал до 25 деца, а в нея ще бъдат признати децата, чиито родители са декларирали предпочитание за записване в ДГ №3 „ Детелини “ и ДГ №8 „ Вечерница “, само че не са били обхванати заради запълване на местата.

„ Реално проблем с приема в детските градини в Благоевград няма. И към този миг има групи на разнообразни места, чиито потенциал не е напълно напълнен. С дейностите си се стремим да отговорим на упованията на родителите, децата им да посещават детско заведение, желано от тях “, разяснява на конференция кметът Илко Стоянов.

Новата група ще бъде разположена в новопостроената постройка на ДГ 8 „ Вечерница “. За новосформираната група (3 г.) ще бъде обособенa просторна занималня. В момента тече процедура по съоръжение на помещението, което ще дава отговор на всички нормативни условия. Малчуганите ще имат и лична площадка за игра на дворното пространство, което е с нови уреди и настилки.

По време на конференцията Симона Митова, шеф на Дирекция „ Образование “ заяви, че от идната година във всички 13 детски градини на територията на общината ще бъдат въведени електронни дневници. Реформата се реализира вследствие на това, че Община Благоевград е получила утвърждение за финансиране по Национална стратегия „ Информационни и информационни технологии в системата на предучилищното и учебното обучение “.

От идната година следва и въвеждане на тестови електронен банкет за детските градини и учебните заведения на територията на община Благоевград, разясни по време на срещата с медиите кметът Илко Стоянов.

В рамките на конференцията стана ясно още, че общинска администрация и управлението на IX ОУ „ П. Яворов “ вършат действия за съставяне на клас, в който да се образоват украински деца. За задачата ще бъде обезпечено уместно помещение в образователното заведение, намиращ се в ж.к. „ Ален мак “, а на децата ще бъде преподавано от преподавател, владеещ украински език.

В момента Община Благоевград работи в посока и изграждане на нови три детски градини. Едната от тях ще бъде в кв. „ Освобождение “, с което на процедура ще бъде решен дълготраен проблем, защото до този миг детско заведение в региона липсва. Останалите две детски заведения ще бъдат построени в ж.к. „ Ален Мак “ (до IX ОУ) и ул. „ Полк. Дрангов “.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР