Нова дизайнерска дрога и наркотици, синтезирани в домашни условия с

...
Нова дизайнерска дрога и наркотици, синтезирани в домашни условия с
Коментари Харесай

Внимание: Полицията предупреждава за нова дизайнерска дрога

Нова дизайнерска дрога и опиати, синтезирани в домашни условия с препарат за отпушване на канали и с киселина от батерия, цигари с марихуана,

за по-силно въздействие, са опиатите, които набират известност измежду младежите и децата, предизвестиха от полицията във Велико Търново.

Наркотичният чай набира все по-голяма известност, разяснява основен контрольор Костадин Костадинов, шеф на бранша за битка с проведената престъпност в регионалната дирекция на Министерство на вътрешните работи:

„ Това е психоактивна примес за пушене. Много постоянно тютюн, елементарен чай или някаква друга растителна маса се напояват със синтетичен опиат JWH-018 от рода на канабиноидите “.  

Обработеният по този метод опиат води до несъразмерна психическа и физическа взаимозависимост, а пристрастяването е извънредно бързо – до две-три седмици.

„ След към месец-два приложимост води до цялостна деградация на организма, нарушение на зрение, интелектуален спад,

Един грам марихуана на пазара на дребно е сред 15 и 20 лв., а доза от наркотичния чай е 50 лв., елементарно наличен, само че сложен за разкриване от управляващите, разяснява основен контрольор Костадин Костадинов:

„ Понеже спецификата на сместа – примерно чай от мента, си има съответна миризма, и това вещество по никакъв метод не може да бъде открито от наши кучета,

при едни проучвания с полеви проби или с дрегери – индикаторите са нула “.

Наркотичният чай се хваща от използвалите го единствено с кръвен тест, само че всеобщо дрогираните с него водачи отхвърлят да дадат кръв.

Може да се направи безпроблемно в домашни условия, а по този начин наречените „ готвачи “ е нужно да имат обикновени знания по химия, рецептите за пико изобилстват в интернет. Цената на грам пико е сред 60 и 80 лв., споделят служителите на реда. Проблемът е, че се забърква подръчно от всевъзможни токсини, разяснява старши контрольор Стоян Любомиров от Базовата научно-техническа лаборатория в ОДМВР Велико Търново:

При всичките производства на пико и всевъзможни типове ръчно направени даже чайовете и амфетамини никой не може да подсигурява какво е направено.

Някой направил пико с разредител „ Каналин “ и киселина от батерия, въобще не знаем какво има вътре. Това, че ще има ефедрин най-после или амфетамин ще получат някакъв,

Има и друга мода, за която съм чувал – да пръскат „ тревата “ с препарат за хлебарки, с вид мухозоли невропаралитични спрейове “.

Пълнителите за електронни цигари с хексахидроканабиол или с тетрахидроканабиол също са опиат и бяха включени в забранителния лист едвам през април, разясниха още служителите на реда и предизвестяват, че резултатът е психотропен като при „ напушване “ с марихуана, а като цена са налични за младежите, примерно пълнител за 300 дръпвания е от порядъка на 50 лв.. А флаконите с божествен газ са общодостъпни.

Няма скорошно проучване на РЗИ – Велико Търново за разпространяването на опиати измежду учениците в района.

Великотърновски младежи описаха, че са опитвали и имат другари, които вземат дрога.

Малко над 21 кг разнообразни типове опиати са арестувани за първите четири месеца на годината в област Велико Търново. Преобладава марихуаната. Разкрити са 103 закононарушения, свързани с опиати, а за нелегално владеене са формирани 128 досъдебни производства, за шофиране след приложимост на дрога се водят 44 досъдебни производства във Великотърновско.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР