Нова детска ясла за 150 малчугани ще има в столичния

...
Нова детска ясла за 150 малчугани ще има в столичния
Коментари Харесай

Шефът на СОС: Нова детска ясла за 150 малчугани ще има в столичния район Изгрев“

Нова детска ясла за 150 малчугани ще има в столичния регион " Изгрев “. Днес направихме първата копка за построяването ѝ, дружно с районния кмет Д-р Делян Георгиев. Тя ще се намира на ул. " Вълко Радинов “ №5. Имотът беше благосъстоятелност на Министерството на външните работи, само че поискахме и беше възложен на Столичната община.

 

Това заяви ръководителят на Столичния общински съвет Георги Георгиев в персоналния си фейсбук профил. Към обявата той добави и фотоси.

 

В петък щe започва и работата по разширението на ДГ 23 " Здраве “, което ще обезпечи още 75 места в три групи, разгласи още Георгиев и добави, че това е поредната стъпка в осъществяване на тригодишната стратегия за интензивно строителство на детски градини на кмета Йорданка Фандъкова.

Над 45 млн. лева в бюджета на София за тази година са планувани за създаване детски градини, разясни Георгиев и добави, че кметовете на региони са възложители на строителството и щом имат определен реализатор средствата им се дават непосредствено, а от тяхната експедитивност и успеваемост зависи в огромна степен скоростта, с която ще се преодолее дефицита тук-там за дребните столичани.

И през днешния ден предизвестих, че ще следим интензивно по какъв начин върви строителството, безапелационен бе Георгиев. На всяко съвещание на градския парламент одобряваме решения, с цел да може по „ бърза писта “ да се строят нови здания за градини и ясли.

 

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в !  
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР