Нова детска площадка в центъра на София откри кметът на

...
Нова детска площадка в центъра на София откри кметът на
Коментари Харесай

Нова детска площадка в центъра на София

Нова детска площадка в центъра на София откри кметът на регион “Средец ” Трайчо Трайков наоколо до Паметника на Съветската войска, съобщи Българска телеграфна агенция.
          Финансирана е от Капиталовата стратегия на Столичната община

Това е първата нова детска площадка в централната част на регион “Средец ” от години насам. Площадката има три пързалки, уреди за катерене за най-малките, удароустойчива настилка. Съгласно най-новите нормативни условия за разстояние сред оборудванията, площадката не разполага с люлка, изясни районният кмет.

“Площадката е построена за две седмици и половина, само че процесът преди този момент е лишил повече от две години. Необходимо е било координиране с Националния институт за монументи за културата, основния проектант на София и дирекция “Зелена система ” на Столичната община. За някои ще бъде забавно да схванат, че от страна на притежателите на частния парцел наоколо имаше искания за построяването на детската площадка, уточни Трайков.

В централната част на регион “Средец ” има общо две детски площадки, другата е при църквата “Свети Седмочисленици ”.

В кв. “Яворов ” детските площадки са към 10, отремонтирани са седем, а новоизградени – две, сподели за Българска телеграфна агенция районният кмет.

Осем детски градини от началото на годината до момента са въведени в употреба и са приели деца, сподели по-рано кметът на София Йорданка Фандъкова. 

В София към този момент се ремонтират 130 детски площадки. Приоритетно се работи за възобновяване на най-старите уреди.

“Няма да остане квартал, в който да няма нова детска площадка ”,  сподели ръководителят на СОС Георги Георгиев.

Близо половин милион лв. бяха отпуснати през 2022 година за спортни площадки и уреди в София съгласно доклада по Програмата за ремонт на спортна инфраструктура.Най-голяма част от средствата са ориентирани за ремонт на спортни площадки, фитнес уреди и тенис със свободен достъп.

“Надявам се бюджетът, както и работата за София да не станат пленник на идните избори. Политическите сили, които си вършат тези сметки, ще ги създадат погрешно. Защото хората надали ще оценят тази безнаказаност ”, сподели Йорданка Фандъкова.

Още вести четете в категория България.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР