Нова детска площадка бе открита за жителите на град Кюстендил

...
Нова детска площадка бе открита за жителите на град Кюстендил
Коментари Харесай

Откриха нова детска площадка в Кюстендил

Нова детска площадка бе открита за жителите на град Кюстендил по план от националната акция „ За чиста околна среда – 2020 “ на Предприятието за ръководство на дейностите по запазване на околната среда (ПУДООС).
Тя се намира сред ул. „ Ракла “ и ул. „ Бистрица “ в кв. „ Осогово “ и е под наслов „ Зелената зона в кв. Осогово – привлекателно място за игри и отдих “.

Площадката, с повърхност от 700 кв.м разполага с пергола, скамейка за отдих, кошчета за боклук и комбинирано детско оборудване за деца от 3 до 12 години. Обезопасена е с ограда и е озеленена с разнообразна растителност за възстановяване на средата и микроклимата.
„ В моменти като тези, когато ограничаващите ограничения са свързани тъкмо с ограничение събирането на закрити пространства, са нужни такива кътове за отдих, където децата могат да се любуват на слънчицето. Поздравления на хората от квартала и екипите, които работеха по програмата “, съобщи при откриването кметът Петър Паунов.

Основна цел на плана е посредством дейното присъединяване на локалното население да се реализира и подсигурява повишение качеството на въздуха и привлекателността на виталната среда, повишение на екологичното съзнание, образуване на положителна настройка към природата, затвърждаване на уменията и желанията за запазване на околната среда у жителите.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР