Нова COVID вълна ще има. Колко ще е висока и

...
Нова COVID вълна ще има. Колко ще е висока и
Коментари Харесай

Проф. Кожухарова: Ще има нова коронавирусна вълна

" Нова Коронавирус вълна ще има. Колко ще е висока и какъв брой ще ни коства, зависи от нас. Не можем да спрем вируса тотално, само че можем да понижим жертвите на този вирус. Това става единствено с ваксина. " Това изясни пред bTV съветникът на служебния министър проф. Мира Кожухарова.

Тя прикани хората да продължат да се имунизират, тъй като при постигане на релативно висок ваксинален обсег могат да отпаднат и повече ограничения.

" Рискът от циркулация на вируса понижава, доста е невисок процентът на заболели сега у нас. Надявам се повече хора да се решат да се имунизират “, разяснява Кожухарова. Според нея ще има усилване на имунизацията евентуално към края на септември и началото на октомври с покачването на заболеваемостта от COVID-19.

Що се отнася до новата заповед за отпадане на маските при имунизирани или преболедували дребни колективи, проф. Кожухарова посочи, че не отпада възбраната за гости на магазини.

" За клиентите и посетителите маските си остават наложителни, тъй като не е допустимо да се управлява дали те са имунизирани или преболедували “, изясни тя.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР