Нова част от водопровод се изгражда в община Самоков, съобщават

...
Нова част от водопровод се изгражда в община Самоков, съобщават
Коментари Харесай

Изгражда се нова част от водопровод в Самоков

Нова част от тръбопровод се построява в община Самоков, оповестяват на Facebook страницата на общината. Ето какво е написано:
" Днес стартира построяването на част от водопровода на село Продановци.
Община Самоков приготви план, с който кандидатства за финансиране пред Министерство на районното развиване и благоустройство. Проектът получи утвърждение пред повече от година и бе подписано Споразумение със строителното ведомство. След утвърждението, Община Самоков разгласи и организира процедура по възлагане на социална поръчка за избор на реализатор и на строителен контрол. След като процедурите бяха дефинитивно завършени се подписа контракт с определения реализатор „ Юнайтед Пропърти Груп ”, като в контракта бе заложено, че строително-ремонтните действия ще стартират, след обезпечаване на финансиране. В края на 2020 постъпиха средства в размер на 500 хиляди лева и от през днешния ден компанията стартира работа по първата от плануваните улици.
 Община Самоков празнува 108 години от успеха при Булаир Община Самоков празнува 108 години от успеха при Булаир
Булаирската епопея за нас самоковци е неизменима част от историческата ни памет, за какво точно тук самоковски герои, проведени в 22-ри...
Целият план е на стойност 1 450 000 без Данък добавена стойност. Той планува построяването на подписана водопроводна мрежа на основните клонове с дължина към 1 800 м и второстепенна разпределителна мрежа с дължина към 4 600 м. Това обгръща водопроводът, който минава по основната улица на селото и отклоненията по пресечките. На прокараното трасе, където е осъществена изкопна активност на асфалтовата настилка се планува по план тя да бъде възобновена.
Стартиралата през днешния ден строително-ремонтна активност ще бъде първа част на плана. Втората част ще се осъществя, след обезпечаване на останалата част от финансирането.
През 2021 година Община Самоков е заложила в строителната си стратегия вложения за близо 5 млн. лева във ВиК инфраструктурата, като към 4,5 млн. лева са обезпечени от външно финансиране. "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР