Нова буря се разрази в художествената гимнастика броени дни преди

...
Нова буря се разрази в художествената гимнастика броени дни преди
Коментари Харесай

Буря в художествената гимнастика, фенове бойкотират Световната купа

Нова стихия се развихри в художествената гимнастика броени дни преди Световната купа в София.
В основата на разногласията няма шпионски скандал, както до неотдавна изглеждаха нещата на повърхността. Става дума за нарушение на правила и ощетяване на момиче, което си е извоювало правото да бъде част от националния тим, само че нечия властна воля е решила друго. Нанси Иванова от клуб " Левски " се класира втора на подбора при девойките, само че остана отвън тима, до момента в който в него са включени гимнастички с по-слаби резултати.

Случаят се разясняваше единствено в стеснен кръг от експертите до момента в който легендата Нешка Робева не насочи укор в телевизионно изявление, че за националния тим на практика няма асортимент и състезателите просто се показват от треньорите.

В отговор от федерацията през вчерашния ден разгласиха публично изказване, в което дефинираха държанието й като манипулативно.

Това отприщи вълна от възмущение измежду почитателите и голям брой мнения в нейна отбрана на страницата на БФХГ. Минути откакто се показваха, сериозните мнения биваха премахвани и оставаха единствено тези, които показваха единодушие с позицията на БФХГ.

Практиката за цензуриране на мнения продължава отдавна, а изразяващите сериозни отзиви са наричани от представителите на федерацията " Пенки ".

Събитията от последните дни взривиха трупаното с месеци неодобрение и във Facebook се появи група за издание на мнения, изтрити от формалната страница. Много от почитателите декларират, че в символ на митинг няма да отидат на надпреварите за Световната купа по художествена гимнастика, които ще се проведат в края на месеца в " Арена Армеец ".
Продадените досега билети фактически са доста по-малко, в сравнение с за аналогичния интервал през предходната година - две седмици преди шампионата.

Междувременно на формалната страница на федерацията за първи път се появи Нешка Робева, с цел да изясни позицията си по конфликтната тематика.

Открит остава въпросът какво е бъдещето на българската художествена гимнастика в поредицата от стихии. Какво става с девойките. И със справедливостта.

Хронологията в обобщение

Позицията на Българската федерация по художествена гимнастика:

За следващ път опитите ни за опазване на положителния звук и взаимоотношения, нужни за обезпечаване на спокойна атмосфера за подготовка на националните тимове, бяха предизвикани от госпожа Нешка Робева. Затова през днешния ден ще отговорим само и единствено на отправените нападки в изявлението й от 11.03.2018 год.

Считаме, че единственият отговор на манипулативното изявление на госпожа Робева би трябвало да бъдат обстоятелствата и документите, по които се работи и ръководи художествената гимнастика в България.

Селекция на Националните тимове се прави според " Регламент за селекция и установяване на НО 2017-2020 " за дами и девойки, отбор и самостоятелно по настрана, които могат да бъдат прочетени от всеки заинтересуван на интернет страницата на БФХГ- https://www.fbgr.org /Прилагаме Регламента за НО самостоятелно дами и Регламент девойки/.
Състезателките не се " ПОСОЧВАТ " от треньорите, както сподели госпожа Нешка Робева в ефира на малкия екран. Те се избират от извършените контролни надпревари, като последната дума за състава има старши треньорът на съответния народен тим. Че това е верният път приказват резултатите на българските гимнастички на Международния шампионат в Норвегия /прилагаме копие от протокола - 1,2,7,8 и 9 м./, квалификацията за Младежките олимпийски игри в Москва 2018 год. /копие от протокола - 7 и 12 м./ и присъединяване на дамите ни на Гран при в Москва и МТ в Рига. От предоставените протоколи е видно, че неизбраната в НО гимнастичка на госпожа Нешка Робева и състезаваща се за Македония е надлежно на 11 и 30/20м., при присъединяване на състезателки единствено от Европа.

Във връзка с изказаната лъжа от госпожа Робева, че не е получила отговор на изпратените до БФХГ писма, прилагаме писмата и отговорите на федерацията.
Относно въпроса какво значи " модерна художествена гимнастика " предлагаме:

- Да се гледа класирането на българските гимнастички и сътезателката на Н.Робева при присъединяване им в Норвегия и Москва.

- Да се прочете Съдийския устав на Международната федерация по художествена гимнастика.

Във връзка с неетичното отношение на госпожа Робева към БФХГ в тъкмо определено от нея време,а точно преди значимо за националните ни състезателки съревнование, бихме желали да изкажем отвращение си от отрицателното отношение на госпожа Нешка Робева към работещата в Германия наша българска колежка, изказано нееднократно обществено. Когато претендираме за нравственос и морал, би трябвало да бъдем образец за същите.

Искрено се надяваме, че това ще е последния опит на госпожа Нешка Робева да дискредитира работата на БФХГ и финален опит да наруши креативната и сполучлива екипна работа в националните ни тимове. (...)
Целият текст

Коментарите на Нешка Робева:

Честно казано мъчно разбирам и какво желаете да кажете. за първи път влизам в Официалната страница на БФХГ, тъй като първо се опасявам да не бъда жигосана, като Пенка и " спамирана " во век и веков. Второ, тъй като имам задоволително фотографии на една от ученичките ми от времето, когато бях обичан преподавател и кума, които несъмнено избирам пред.... И трето, тъй като, в случай че диря профилирана информация, която касае работата ни като клуб по художествена гимнастика, която нормално липсва на страницата на БФХГ, влизам във Форума на приятелите или просто им звъня по телефона.

(...)

Моля не ме заличавайте, постоянно си плащаме членския импорт и имам право да обявявам тук. Не искам да преча и не преча на никого. Прекрасни деца, няколко прелестни треньори и експерти. Искрено имам вяра и искам триумфа им... Но апелирам всъщност. Чакам да бъде оповестена кореспонденцията ни в цялостния й вид; писмата въпроси по случая Нанси Иванова и вашите отговори. Точен и явен правилник за асортимент на състезатели. Регламент, до колкото ми е ясно, значи правила, т. е закон.

(...)

Настоявам за гласност на писмата / кореспонденция/, които Вие очевидно не различавате като наличие на думите от отговори... Колеги помнете, че тази страница принадлежи на съдружие с идеална цел и вие нямата право да я цензурирате. Не аз ви упрекнах в операция и неистини, тъй че, първоначално упорствам да бъде оповестена цялата преписка. Ако инцидентно сте изтрили писмата, с които ме заплашвате, незабавно ще ви ги дава, само че вие сте длъжни и аз упорствам да ги публикувате. Вие и никой различен. Моля. По-нататък аз ще обявявам и никакви клевети, че желая злото или неуспеха на тима, няма да ме спрат. Защото, да използваш тима за лични политически изяви, влачейки го, в предолимпийска година по манифестации за отбрана на кучетата или употребявайки го в рекламни клипове, разкарвайки ги сред масите на парвенюшки коктейли по трика с кошнички в ръце, да просят пари за бедната федерация, която заплаща защо ли не, е доста по-вредно. Обещавам ви да пиша и обявявам на вашата страница. Ще задавам въпроси, на които сте длъжни да отговаряте, тъй като за разлика от вас, аз не застрашавам. Нищо не желая и нищо не спечелвам, от никого не завися и в никакъв случай няма да си храча в лицето нито за 5, нито за 5 милиона. Не очаквам отговора ви на незададени въпроси, към този момент го получихме. Но очаквам издание на кореспонденцията и ОТГОВОР на от дълго време и непрекъснато задавани въпроси. Какви са разпоредбите за установяване на сформира и изваждане на състезатели от тях Публикувайте ги. Също и критериите за избор или премахване на треньори. Защото другия път ще запитвам и за тях. Освен, в случай че не се извините. Този път няма да не помни или подмина, към този момент не сте деца, само че носите отговорност пред деца. Впрочем би трябвало да се извините и на Рейчъл, тъй като по вашата логичност, в случай че сгреши на Световната купа, вие ще бъдете отговорни и то доста. И то съзнателно. Или тя не е дете, или с нея може всячески. А вместо да публикувате числа, публикувайте всичко, тези, които питате какви са и наричате присмехулно Пенки, ще видят и преценяват. (...)

Бунтът на почитателите:

Janet Koseva Аз съм елементарен човек и нищо човешко не ми е непознато, включително и пристрастеностите. Страстен почитател съм на един спорт -художествената гимнастика, която за положително или неприятно кипи от пристрастености. Такива имаше и през миналия уикенд. Поводът -всеизвестната война Нешка Робева - Илиана Раева, която най-неочаквано избухна с нова мощ. Това се случва всякога, в който някоя телевизия си разреши да предложения госпожа Робева и даде естрада за нейната позиция. Колкото и смирено да се държи, колкото и меко да споделя едни общоизвестни истини -винаги пламва пожар, тъй като битката за въздействието в обществото не е серпантина. Ама, въобще.

В цялата тая нелепа драма има обаче и едни хора, представляващи трета страна - почитателите на художествената гимнастика. Те, за разлика от двете госпожи, нямат доста поле за изява, доколкото никоя медия не ги кани да си кажат мнението. Вчера в един от мненията под своята обява госпожа Раева назидателно и с нормалния си наставнически звук споделя на една дама и " апелирам да не ме НАДписвате ". Скромно желая да оповестя, че ние, една не дребна група почитатели, можем и ще я надпишем, и ще я надговорим дори, тъй като това е нещо, в което " феноменалната " Илиана Раева по никакъв начин не е добра.
И още нещо ни оповестява от страницата на федерацията: " Няма в никакъв случай да я оставя да си лъже, все едно страната й е частна компания ".
Аз съм поданик в българската страна и намирам за свое право да се интересувам от обществената благосъстоятелност, каквато съгласно мен е БФХГ. В този смисъл не виждам причина да оставя госпожа Раева да се разпорежда с нея, сякаш й е частна компания. (...)
Бяхме обществено порицани от госпожата и наречени " някакви Пенки ", което към този момент е нарицателно за всеки, който не харесва метода на ръководство в този спорт, упреквани, че не разбираме Правилника (не инцидентно го написвам с огромно П) и всевъзможни неща от този жанр, които и не са работа на елементарния почитател.

Какво щях да направя, в случай че моето дете се занимаваше с художествена гимнастика? Спорт, в който действително няма правила, в случай че не си от " верния " клуб. Спорт, в който селекцията за НО се прави по едни документи, след това се променя посредством други документи и по този начин до безспир. Веднъж като попаднеш в драфта и край - не е належащо да правиш каквото и да било, обезпечен си до последно. Така да вземем за пример има национални състезателки -жени, които за две години са били на 4 надпревари и са спечелили две-три осми или десети места и това се регистрира като огромен триумф. А младото попълнение (посочените за наследнички, минали от девическия народен тим във възраст жени) на треторазряден шампионат в Будапеща се класира на 22 място в многобой. Голям триумф. Срам и срам! Но по този начин е, когато вместо да работиш, да се развиваш,да се занимаваш със международната интрига и с това да отговаряш на всяка Пенка, дръзнала да ти опонира.

Така е, когато няма ясни правила. И да не се окажем в един миг в един голям балон, който е на път да се спука. Понеже е доста елементарно да " накажем " с равнодушие, само че ще пострадат децата, а и спорта. Българските гимнастички не го заслужават, българските треньори не го заслужават, българската аудитория още по-малко.

Nikolova Maya Браво оляхте се! После да не се чудите за какво девойките ще излязат пред празна зала. Защото тя ще е празна. Това е срам за федерацията!
Това е срам за федерацията! Гледах изявлението и прочетох поста, не имах вяра, че ще паднете толкоз ниско да нападате дете. Опорочихте всичко и с поста си в действителност отвратихте хората. Това е толкоз долно. Нали щяхте да се отбраните с обстоятелства и документи. Къде са документите. Изваждате резултати от надпревари, направени след селекцията за НО. Обвинявате, че се вадят думи от подтекста. Вие не вършиме ли същото? Жалки сте. За идиоти ли ни мислите, че ни обиждате по този метод с този пост. За кои се мислите вие, за богове? Част от финансирането ви идва от нашите налози. Нашите! Държа на обществено опрощение към всички нас дето ви храним, към детето и родителите му. Не единствено ударихте дъното, само че и го заорахте. Не ви е позор, смирете се и си понесете отговорността. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР