Нова буря се очаква да премине през Бургас тази нощ,

...
Нова буря се очаква да премине през Бургас тази нощ,
Коментари Харесай

Очаква ли се нова ураганна вълна да премине през Бургас

Нова стихия се чака да премине през Бургас тази нощ, сочат прогнозите на метеоролозите,след като към 16.30 часа следобяд Южното Черноморие беше ударено от ураганен вятър с пориви 100 км/ч и 2,8 м. сек.

До момента няма съществено потърпевши жители. Семейството, което бедстваше на остров Свети Иван край Созопол беше сполучливо прибрано. А падналият зад борда на моторна лодка мъж, открит от екипаж на друга яхта и избавен.

Най-тежко е ситуацията в Поморие, където пътните артерии не са почистени отпадналите дървета иголемите количества дъжд, електричествототам към момента епрекъснато. Кметът на Помориее свикал кризисенщаб за обмисляне на дейностите.

В останалите общини ситуацията е по-спокойно, въпрекипадналите и изкорененидървета и на изолирани по-малки обитаеми места електричеството е било прекратено.

Компетентните органи не престават работа по премахване на нанесените вреди до нормализиране на ситуацията в Бургаска област. Много доброволци също са се присъединили в подкрепяне на спешните служби.

Няма тежко потърпевши хора. През интервала на вилнеещата стихия в регионалния дежурен център са постъпили сигнали за десетина яхти в Поморие,отнесени от бурята във вътрешността в морето. За паднал зад борда ветроходец. Акцията от Спасителния спешен център-Варна се е оказалабез потребност, така катохора от друга яхта са извадили бедстващия в морето човек. Той е добре.

16-годишно момче е потърпевшо на спортна площадка в к-с „ Изгрев “ от батут, има счупена ключица, без други съществени пострадвания.

Жена в к-с „ Изгрев “ е с порезни рани от счупени стъкла.

Трима риболовци от Черноморец, които бурята е засякла в морето, са били известно време застрашени от мощните пориви напразно, само че са били извадени на брега в положително положение.

Две дами от Поморие са признати в УМБАЛ с ниска асторация в резултат на случай в басейн в Поморие.

Има обитаеми места в общините с прекратено електрозахранване.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР