Нова бежанска вълна може да ни залее след иранските удари

...
Нова бежанска вълна може да ни залее след иранските удари
Коментари Харесай

Икономист предупреди: България може да бъде залята от нова бежанска вълна

Нова бежанска вълна може да ни залее след иранските удари по Израел, предизвести икономистът Кузман Илиев.

" Турция може да се окаже един от главните играчи в спора в Близкия изток, тъй като страната се явява бранител на палестинците. Големи групи мигранти може да тръгнат към Египет, Турция и Европа. Това е един от сериозните опасности, които не знам дали ние предвиждаме и управляваме вярно ", сподели той в " " Събуди се " по Нова телевизия.

" Проблемът е, че Израел се пробва да въвлече Съединени американски щати в нещо по-голямо, до момента в който Вашингтон се пробва да изясни на Тел Авив, че Иран е трябвало да им отговори и ответният удар ще бъде лек, без жертви ”, разяснява още Илиев. Припомняме, че Иран даде обещание да отговори на офанзивата против консулството си в Сирия от 1 април, за което упрекна Израел. При нападението бяха убити няколко висши ирански командири ",, напомня Илиев.

Той приказва и за дебата към парите в държавния бюджет Илиев означи, че " и " сглобката ”, и кабинетите преди този момент, направиха по този начин, че хазната да е " на алено ”.

" Това е извънредно рисково. Финансите би трябвало да са здрави. Страна в ръб би трябвало доста да внимава по какъв начин харчи парите си. България има доста пари, само че ги харчи ужасно неефективно ”, сподели още икономистът.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР