Нова банка за развитие (NDB, банката на БРИКС) ще предостави

...
Нова банка за развитие (NDB, банката на БРИКС) ще предостави
Коментари Харесай

Русия взема заем от $1 милиард за подкрепа на лекари и сестри

Нова банка за развиване (NDB, банката на БРИКС) ще даде на Русия заем от 1 милиард $ по програмата за незабавна помощ на страните членки на групата за битката против пандемията на ковид.

" Средствата, предоставени от NDB, ще отидат за финансиране на ограниченията, планувани в проекта на съветското държавно управление за битка с коронавирусната зараза, в това число заплащания, осъществени на медицински служащи ", оповестява банката на БРИКС, представена от vesti.ru.

Става дума за финансова поддръжка за заплащания на съветски здравни служащи, които дават грижи за пациенти с ковид. Заемът ще помогне за парично стимулиране на лекари, сестри и различен медецински личен състав.

Междувременно общият размер на помощта по тази стратегия ще бъде 10 милиарда $. Страните от групата на БРИКС - Бразилия, Индия, Китай, Русия и Южна Африка към този момент са получили комбинирани заеми в размер на 8 милиарда $.

NDB е основана от Бразилия, Русия, Индия, Китай и Южна Африка въз основа на междуправителствено съглашение, подписано на VI срещата на върха на БРИКС през юли 2014 година.

Банката е призована да финансира инфраструктурни планове в страните от БРИКС и разрастващите се страни.

NDB е класирана с рейтинг " AA + " от Fitch Ratings и S&P Global Ratings, което разрешава на банката да притегли дълготрайно финансиране от интернационалните и локални финансови пазари.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР