Нова българска песен проби американската класация за кънтри музика Country

...
Нова българска песен проби американската класация за кънтри музика Country
Коментари Харесай

Безпрецедентен успех: „Здравей, как си, приятелю“ на английски проби в престижна кънтри класация

Нова българска ария проби американската ранглиста за кънтри музика „ Country Top 40 “, заяви за Българска телеграфна агенция Нейко Генчев, прочут с артистичния псевдоним Барни Есвил (Barney Esville). След като песента „ Live for the Day “ (нов вид на песента на Роси Кирилова " Живей за мига " ) се задържа повече от три месеца в най-престижната ранглиста за кънтри музика „ Country Top 40 “, наричана в някои страни Hot Disk, от през вчерашния ден в класацията има нова българска ария.

Новото предложение за майското издание на класацията е „ Hello My Friend “. Преодолявайки конкуренцията на повече от 300 нови оферти, песента се класира и зае 23-то място. Английският текст, аранжиментът и осъществяването още веднъж са на Нейко Генчев (Barney Esville). А песента е позната и обичана на генерации българи - „ Здравей, по какъв начин си, приятелю “, на композитора Стефан Диомов.

Барни Есвил извършва песента в дует с младата кънтри звезда от Нешвил Сара Харалсън. От Нешвил са и студийните музиканти, които вземат участие в записа, а постпродукцията е дело още веднъж на „ Макс Саунд студио “ на именития китарист на „ Диана Експрес “ Максим Горанов.

Нейко Генчев посочи, че класацията „ Country Top 40 “ се образува от мненията на повече от 1000 водещи на излъчвания за кънтри музика, диджеи и публицисти, и се излъчва от 1000 радиостанции в света, които кънтри радиото от Нешвил доставя с аудио и видео клипове и с нови оферти.

Класирането непосредствено на 23 място в тази международна ранглиста е невиждан триумф за българската музика, която към този момент заема място измежду най-хубавите в този род, акцентира Генчев.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР