Нова автобусна спирка се разкрива от днес в района на

...
Нова автобусна спирка се разкрива от днес в района на
Коментари Харесай

Витоша става по-достъпна този сезон

Нова автобусна спирка се разкрива от през днешния ден в региона на въжената линия " Симеоново - Алеко ". Любителите на зимните спортове ще бъдат улеснени с качването си на Витоша.

От през днешния ден, 23 декември, се разкрива крайна/начална спирка в региона на паркинга на начална станция на кабинковата въжена линия " Симеоново - Алеко " за обслужване на автобусни линии 122 и 123.

Кабинковият въжен превоз " Симеоново-Алеко " стартира работа всеки ден. Важно за скиорите и сноубордистите е да знаят, че на връх Коледа - 25 декември и на Васильовден - 1 януари, лифтът ще стартира работа един час по-късно.

Кабинковият въжен превоз " Симеоново - Алеко " преодолява разлика във височините от 1076 м., има дължина 6270 м. и потенциал 1200 души на час.

Седалковият въжен превоз " Драгалевци - Голи Връх " остава в режим на работа събота, неделя и празнични дни.

Двуетапната двуседалкова въжена линия " Драгалевци - Бай Кръстьо - Голи връх " е с обща дължина 3475 м и преодолява в двете независими прави денивелация от 893 м. Тя е с потенциал надлежно 300 и 600 души на час.

За сезон 2017/2018 за един ден на Витоша възрастен ще заплаща 35 лева, възпитаници, студенти и пенсионери 28 лева, а деца до 12 години - 21 лева

Полудневната карта (до 12.30 часа) коства 26 лева за възрастен, 21 лева за възпитаници и студенти и 18 лева за деца. Полудневната карта след 12.30 часа е на същите цени. Карта за нощно каране излиза 26 лева без значение от възрастта на скиорите и сноубордистите.

Сезонната карта, която комбинира на ден и нощно каране, коства 590 лева за възрастен, 490 лева за студенти и възпитаници и 390 за деца до 12 години.

В цената на картите е включена планинската застраховка, в билетите е включена застраховка акцидент. Лифт картата важи за всички уреди в ски зона " Алеко " като се изключи въжен превоз " Драгалевци ".

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР