Нова автобусна линия ще обслужва асеновградчани. Очакванията са допълнителният рейс

...
Нова автобусна линия ще обслужва асеновградчани. Очакванията са допълнителният рейс
Коментари Харесай

Асеновград с нова автобусна линия, съкращават броя на рейсовете за 1-цата

Нова автобусна линия ще обслужва асеновградчани. Очакванията са спомагателният автобус с №6 да стартира да се движи в града още през в края на месец ноември тази година.
Новият маршрут ще стартира от квартал „ Баделема “ и ще приключва при ЖП-гарата в Асеновград. Въвеждането на спомагателна автобусна линия е по гледище посредством подписка от над 80 души, живеещи в региона. Дестинацията на 6-ицата ще бъде с дължина 5 километра.
Маршрутът й започва от квартал „ Баделема “ и минава през улица „ Капитан Андреев “ - улица „ Цар Иван Асен II “ - улица „ Княз Борис I” - улица „ Александър Стамболийски “ - улица „ Васил Левски “ - ЖП гара-Асеновград – превръщане на кръговото кръстовище на улица „ Васил Левски “ и бул. „ България “ - улица „ Цар Иван Асен II “ - улица „ Капитан Андреев “ - квартал „ Баделема “.
Идеята е първият утринен рейс да потегля от начална спирка в 06:00 ч., а последният – в 18:00 ч. В противоположна посока – от ЖП гара – първият автобус ще потегля в 06:30 ч., а последният – в 17:30 ч. Междувременно, ще бъде понижен броят на рейсовете, движещи се по линия №1 в Асеновград. От четири те ще станат три и ще минават по спирките през 20 минути. Основанието за това решение, е установено понижение в броя на пътуващите (средно към 25 души) по маршрута от квартал „ Запад “ до ЗШМ и назад.
През уикендите и в празничните дни рейсовете, които ще обслужват линия №1, ще бъдат два на брой и ще се движат от 06:00 ч. до 22:00 ч., на период от 30 минути. Днес, с решение на Общински съвет-Асеновград състезанието тъкмо за публичен транспорт на жители по този маршрут, бе преустановен.
Причините за това са, че няколко от претендентите са отдръпнали предложенията си, а другите двама останали не дават отговор на посочените условия. Очаква се процедурата да бъде стартирана още веднъж след към месец, дружно с тази, за обслужване по новата линия №6.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР