Нова автобусна линия 173 ще свързва кв. “Овча купел” с

...
Нова автобусна линия 173 ще свързва кв. “Овча купел” с
Коментари Харесай

Нова автобусна линия 173 ще свързва “Овча купел” с УМБАЛ “Св. Анна” от 1 април догодина

Нова автобусна линия 173 ще свързва кв. “Овча купел” с УМБАЛ Св. Анна, през бул. Тодор Каблешков, Хладилника и бул. Пейо Яворов, без да навлиза в центъра. Това одобри в четвъртък Столичният общински съвет по предложение на общинския консултант от “Спаси Софи” Борис Бонев.

От “Спаси София” показаха, че линията ще свързва 6 огромни булеварда и улеснява прекачванията с десетки линии на наземния превоз и две метростанции без прехвърляне и без нахлуване в центъра.
Ще сигурява директна и бърза връзка сред квартали като Овча купел, Павлово, Бъкстон, Манастирски ливади, Гоце Делчев, Хладилника, Изток, Полигона и Младост 1, които сега не са свързани и пътуването изисква прекачвания.

Ще свързва три бизнес зони с десетки хиляди работни места - в Хладилника, при бул. България и на бул. Цариградско шосе.
Линията ще бъде въведена от 1 април 2022 година

" Съгласихме се на този компромис, защото финансовото положение на градския превоз сега е трагично. София незабавно се нуждае от по-бърз, комфортен и постоянен превоз и новата линия 173 е значима крачка в тази посока. Тя ще е потребна за хиляди софиянци, ще притегли нови пасажери и ще понижи тапите и замърсяването на въздуха! ", показаха още от “Спаси София.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР