Нова авария на водопровода на ул. Богомил 87 е станала

...
Нова авария на водопровода на ул. Богомил 87 е станала
Коментари Харесай

Кошмар! Нова ВиК авария в Пловдив!

Нова повреда на водопровода на ул. " Богомил " 87 е станала тази нощ. Този път се е спукала остарялата етернитова тръба. Без вода са живеещите на улиците " Богомил ", " Гълъбец " и " Лев Толстой ". На мястото се работи и по прогноза от ВиК повредата ще бъде отстранена до 17 ч., съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg .

Аварията е зародила в непосредствена непосредственост до връзката с новия чугунен тръбопровод, поради чието свързване половината регион " Източен " два дни беше без вода. На мястото сега има три водоноски, само че водата може да се употребява единствено за хигиенични потребности, а не за питейни.

" Пуснахме новия тръбопровод, само че в съседство, по остарелия 60-годишен етернитов тръбопровод стана повреда. Голям риск е мрежата да се подменя на части. Добър  образец е Водният план, който обхвана огромна част от града. Винаги съм казвал, че е нужна национална стратегия за замяна, тъй като са нужни извънредно доста пари за цялата мрежа в Пловдив " - разяснява инж. Антон Гълъбов от ВиК - Пловдив.

Освен това ВиК Пловдив уведомява своите консуматори, че през днешния ден заради превключване на нови водопроводни връзки от външна компания на ул. " Рая ", водоподаването в региона на ремонтната активност ще бъде нарушено за времето от 11:00 ч. до 17:00 ч. Дружеството се извинява авансово за основаното краткотрайно стеснение.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР