Нова авангардна идея предлага празненства само за хора с антитела. Марио

...
Нова авангардна идея предлага празненства само за хора с антитела. Марио
Коментари Харесай

Провокативна идея: Новогодишно парти, но само с антитела от COVID-19?

Нова авангардна концепция предлага празненства единствено за хора с антитела. Марио Аврамов и компанията му стоят умерено един до различен на маса и без маски. Имат антитела – някои са дарявали и кръвна плазма. От приказка на приказка стигат до въпроса по какъв начин ще посрещнат Новата година. Така се появява и пост във Фейсбук с текст: „ Моля, всички, прекарали вируса, да се концентрират върху разискването на Новогодишната вечер! Чакам предложенията ви! Да потърсим DJ и личен състав, прекарали вируса, за празненството, другото е елементарно ”, разказва NOVA.

„ Идеята е малко провокативна и става въпрос за това, че всички хора, които са минали вируса и имат антитела , с изключение на да дарят плазма, могат да се включат по някакъв метод в стартирането отначало на живота ”, изясни Марио Аврамов.

В обществените мрежи Марио е намерил съидейници. Оказало се, че и други хора към този момент развиват концепцията.

„ Пример за това е компания с към 300 индивида. От тях почти 120-130 са изкарали вируса и чакат до Нова година да го прекарват вероятно към 200. Вече са почнали организация за празника. Ако тези хора по някакъв метод заявяват и покажат, че имат антитела , могат да отидат на ваучър ”, изясни мъжът.
Цялата организация обаче е почнала преди страната да ограничи събиранията на доста хора на едно място, без значение дали са заболели, или потвърдено здрави. Така, въпросът за контрола на възможните празненства остава отворен.

„ Говорих с прочут юрист, който сподели, че всеки един участник в това празненство може да изготви декларация към РЗИ, в която да заявява, че има антитела и че е изкарал вируса. Тази декларация ще бъде тип съображение по-късно и в случай че някой е излъгал, ще му се търси отговорност ”, обясни Аврамов.  

Това е член 313 от Наказателния кодекс, съгласно който в случай че някой изпрати декларация с погрешно наличие по писмен или електронен път до институция, то той се санкционира с отнемане от независимост до три години или с санкция от 100 до 300 лв.. 

„ Това е в идейна форма. С мен се свързаха хора, които одобряват концепцията да се провежда такова мероприятие. Въпросът е, че в случай че няма някакво мнение от формалните органи за това дали въобще е допустимо да се направи, ние не можем да го организираме по никакъв метод ”, безапелационен е Марио Аврамов.

Идеята преболедували да се събират не се отнася единствено за купони и излизания в заведения. Според Марио и компанията му методът може да се приложи във всяка една сфера на публичния живот - в театри, кина и на образования. Основната цел е да се минимизират вредите за бизнеса и душeвността на хората от цялостен локдаун.

„ Имаше самолетни компании, които оповестиха, че в случай че имаш доказателство, че към този момент си изкарал вируса и си с негативен тест, може да пътуваш в избрани страни. Може би, по същия метод би трябвало да се провежда този отрасъл. Ако искаш да се забавляваш и да вървиш на кино или спектакъл, за какво да нямаш някакъв документ, че имаш пълномощията да го направиш ”, счита Иван Стоичков.

„ Дори в най-тежките си времена международната история демонстрира, че хората са мислели за това какво следва. В момента всички сме в такова време и е хубаво да помислим по какъв начин би трябвало да започва системата. Дали ще възобнови работа в средата на декември, или средата на януари, системата би трябвало да се започва от някъде ”, разяснява още Аврамов.

Компанията продължава да обмисля дали входният билет за преболедувалите може да е документът, че са дарили кръвна плазма. Той се явява несъмнено доказателство, че имат антитела.

„ Все отново сме в 21 век и бих измислил нещо по-технологично. QR код или регистрационен режим ”, сподели притежателят на нощни заведения Стоян Радулов.

В международен проект към момента няма изрично мнение какъв брой време след преболедуване човек има антитела и имунитет. Сега науката се е съсредоточила в проучване на ковид а, по тази причина новата година може да донесе ново познание, нови решения и ново начало. На този стадий концепцията на Марио обаче остава единствено мотив за размисъл.

„ Това е една провокация към обществото - да намерения по какъв начин може да започват отначало бизнесът и взаимоотношенията сред хората и да живеем по-добре ”, заключи Марио Аврамов.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР